O țară din Europa dispare! În zece ani nu va mai fi deloc

hartaeuropa

Harta Europei ar putea să sufere schimbări în viitorul apropiat, iar state pe care acum le știm ar putea dispărea. Este cazul Marii Britanii, care ar putea să nu mai existe în câțiva ani. 

Cel puțin, aproximativ jumătate dintre cetăţenii britanici cred că Regatul Unit ar putea să nu mai existe în zece ani, conform unui sondaj Ipsos MORI ale cărui rezultate au fost date publicității de Reuters.

Sondajul arată că 50% dintre cetăţenii Marii Britanii cred că țara nu va mai exista peste 10 ani. Proporția acestora este în creştere de la 43% în 2014.

Doar 29% dintre cei care au răspuns sunt convinşi că se va menţine şi peste 10 ani uniunea conform Tratatului din 1707.

Britanicii s-au divizat 

Directorul executiv al Ipsos MORI pentru Scoţia a declarat faptul că „publicul britanic este acum mult mai divizat în privinţa aşteptărilor pentru viitorul Uniunii decât în 2014, când viitorul Uniunii era dezbătut intens, cu doar trei luni înainte de referendumul pentru independenţa Scoţiei”.

„Cu independenţa ca falie în dezbaterea electorală din Scoţia, rezultatele vor fi îngrijorătoare pentru cei care doresc ca Scoţia să rămână în Uniune, iar cei care fac campanie pentru o Scoţie independentă vor spera că este vorba de o tendinţă continuă”, a explicat oficialul.

Revista Presei