O țară uimește toată Planeta! Pe morți îi trece pe lista celor recuperaţi

16 apr. 2020
O țară uimește toată Planeta! Pe morți îi trece pe lista celor recuperaţi

În plină epidemie mondială de coronavirus, există o țară care a recurs la un gest care a uimit toată Planeta: îi trece pe cei morţi din cauza noului coronavirus pe lista celor recuperaţi. Explicația dată este incredibilă. 

Astfel, pacienţii din Chile care au murit din cauza noului coronavirus sunt trecuţi la persoane recuperate deoarece „nu mai sunt contagioşi”, conform ministrului Sănătăţii, Jaime Manalich.

„Avem 892 de pacienţi care nu mai sunt contagioşi şi îi includem la recuperaţi. Aceştia sunt persoane care şi-au completat perioada de 14 zile de la diagnosticare sau care din păcate au decedat”, a adăugat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

„Carantinizarea unui loc în care locuiesc diverse persoane în câțiva metri pătrați nu este doar un sacrificiu care generează traume și riscuri enorme pentru sănătate, în special pentru sănătatea mintală și violența intra-familială. Este un instrument care produce o schimbare de o asemenea amploare în libertatea de mișcare a oamenilor, încât trebuie folosită cu mare grijă, prudență și înțelepciune,” a mai spus ministrul.

Certificat pentru persoanele vindecate

Chile va elibera un certificat persoanelor vindecate de COVID-19, care le va permite să circule în timpul izolării, a anunţat ministrul chilian al sănătăţii, Jaime Manalich.

„Începând de săptămâna viitoare, vom elibera un certificat (persoanelor vindecate de coronavirus). Aceste persoane pot fi de un mare ajutor pentru comunitate”, a declarat ministrul.

O persoană care a contractat boala este considerată vindecată dacă un nou test are rezultatul negativ 14 zile mai târziu, a subliniat Jaime Manalich.

„Ceea ce ne interesează este să spunem că această persoană nu mai are posibilitatea de a fi contaminată din nou de coronavirus, pentru că este imunizată” potenţial, a adăugat ministrul.