O vedetă de la PRO TV a ajuns pe mâinile procurorilor! Care sunt acuzațiile

protv-sigla

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România, care a făcut toată țara să râdă într-un celebru serial de comedie difuzat de PRO TV, a ajuns pe mâna Direcției Naționale Anticorupție. 

Știrea a picat astăzi ca un trăznet: Procurorii anticorupție au reluat investigaţiile într-un dosar vechi de corupţie ce are ca protagonişti mai multe celebrităţi. Între ele şi „Axinte”, cunoscutul personaj de la Vacanţa Mare, pe care procurorii l-au învinuit pentru acuzaţia de complicitate la şantaj.

„E un dosar vechi de o grămadă de ani în care se fac cercetări că. Am vrut să ajut pe cineva. A zis ‘Ești prieten cu Dan Diaconescu, zi-i să nu mai spună de spitalul nostru’. Și m-am dus la Dan și i-am zis să nu mai facă și el atâtea probleme că Secureanu (Florin Secureanu, directorul Spitalului Malaxa, n.r.)… ‘Domne, dacă vrea să ne ajute, să sponsorizeze OTV-ul’. Și eu i-am pus în legătură,” a declarat actorul Florin Petrescu, cel care a interpretat rolul lui Axinte.

„Axinte” este doar unul dintre cei care trebuie să lămurească un caz petrecut în 2012, atunci când controversatul directorul al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, ar fi fost determinat să îşi cumpere liniştea pentru câteva mii de euro.

La momentul respectiv, Secureanu era vizat de o campanie de presă la OTV şi, în schimbul banilor, susţine el, campania ar fi încetat.

„Axinte” ar fi fost cel care a intermediat pacea cu Secureanu, motiv pentru care acum este acuzat de complicitate la şantaj. În 2016, procurorul de caz a decis să închidă dosarul din lipsă de probe, însă instanţa de judecată a apreciat că ancheta era de fapt incompletă şi a ordonat continuarea cercetărilor.

Revista Presei