Obiceiurile pe care trebuie să le eviți când stai acasă. Îți afectează organismul mai rău decât crezi

de: Ana Toma
17 feb. 2021
Obiceiurile pe care trebuie să le eviți când stai acasă. Îți afectează organismul mai rău decât crezi

În această perioadă petrecem destul de mult timp acasă așa că este normal să ne dorim ca totul să fie impecabil. Puțini știu însă că deși ne considerăm în siguranță acasă, anumite obiceiuri pot crea un mediu toxic pentru noi.

În cazul în care nu știai, anumite obiecte din casă pot deveni un pericol, așa că mare atenție. Unele dintre ele pot polua aerul pe care îl respirăm zilnic, de dimineața până seara, fără ca noi să știm măcar.

Scapă de aceste obiceiuri 

Știai că salteaua poate deveni o sursă de toxicitate? Ea are în componența sa elemente rezistente la ardere, adică care dețin o încărcătură chimică destul de mare. Fără să ne dăm seama, de multe ori inhalăm aceste substanțe, în special în orele în care dormim.

Pentru a evita o astfel de situație, cea mai bună soluție este aerisirea camerei, dar și a patului, în fiecare zi.

Și hainele de zi cu zi pot deveni un pericol. Mulți dintre noi apelăm la curățătorii pentru a evita stresul, dezordinea și uscarea acestora, însă este acest lucru sănătos? În cazul în care nu știai, curățătoriile folosesc anumite subtanțe toxice pentru sănătate, iar fără să ne dăm seama, hainele rămân în locul unde dormim, sau ajung direct pe pielea noastră.

Este indicată aerisirea acestora înainte de a fi purtate sau puse în dulap.

Cele mai murdare locuri din casă

Probabil știi deja că mocheta din casă sau covorul sunt cele mai murdare lucruri pe care le ai în toată locuința. Într-adevăr, sunt calde, fine la atingere, însă atrag cel mai mult praf, mai ales atunci când nu sunt curățate corespunzător.

Ele pot deveni toxice și periculoase pentru organism, dat fiind faptul că sunt locul perfect pentru bacterii, acarieni, gândaci, praf și nu numai.

Prosoapele din baie nu sunt nici ele atât de sigure precum crezi. Prosapele sunt un mediu încărcat cu bacterii, toate provenin din baie. De asemenea, ele atrag și celulele de piele moartă, dar și alte fluide corporale. Pentru a evita un pericol major de sănătate, prosoapele trebuie spălate des și aerisite bine.

Obiceiul cel mai nociv

Obișnuiești să te întorci în casă pentru un lucru uitat sau pur și simplu ești prea obosit să te mai descalți? Intratul încasă poate fi un obicei nociv. Toate bacteriile luate de afară, fie de la muncă fie din autobuz ajung pe podeaua casei și se vor extinde atunci când vei ieși fie de la baie, fie vei merge în timpul nopții după un pahar de apă.

Igiena este imporantă pentru un organism sănătos, iar unele obiceiuri fac ca acest lucru să devină dificil, așa că poate a venit momentul să fi mai atent.