Toggle Menu
  1. Home/
  2. Sănătate/

Oftezi Des? Iata Ce Problema De Sanatate Este Posibil Sa Ai

  1. Home/
  2. Sănătate/

In mod normal, un om ofteaza te aproximativ 10 ori pe ora. Suntem foarte obisnuiti cu aceasta deprindere si de aceea nu ni se pare nimic in neregula. Oftam cand suntmi tristi, stresati, sau chiar dupa o masa copioasa.

Felul in care un om respira este extrem de important si indica prezenta anumitor boli. Oftatul apare atunci cand alveolele fac un efort suplimentar sa primeasca aer. In acea clipa se elibereaza in corp anumite substate care mentin deschise caile respiratorii. De cele mai multe ori acesta este un mecanism de resetare al corpului.

Oftatul apare des atunci cand ritmul normal al respiratiei se deregleaza, in secial datorita unor emotii mai mult sau mai putin puternice (dezamagire, regret, spaima, stres, frustrare). Este un obicei involuntar care ajuta plamanii sa se echilibreze si corpul sa se relaxeze. Atunci cand acest obicei apare dupa un efort fizic sau dupa masa, poate indica faptul ca plamanii nu primesc suficient oxigen.

Doctorii sunt de parere ca oftatul foarte des indica prezenta unei boli la nivelul aparatului respirator. Printre acestea se numara: bronsita cronica, astmul bronsic sau efizemul pulmonar. In aceasta situatie vizita la medic este obligatorie. Pacientul va primi un tratament adecvat si o dieta.

Unele persoane care sufera de boli cardiovasculare ofteaza extrem de des.

Ioana