Ora de vară 2020! Când se dau ceasurile înainte cu o oră! Anunţul autorităţilor

09 mart. 2020
Ora de vară 2020! Când se dau ceasurile înainte cu o oră! Anunţul autorităţilor

Ora de vară 2020! Când se dau ceasurile înainte cu o oră! Anunţul autorităţilor cu privire la această măsură a fost făcut recent. Astfel, s-a aflat noaptea în care România va trece din nou la ora de vară, atunci când ceasurile vor fi date cu o oră înainte. Când se va întâmpla acest lucru.

Când trecem la ora de vară 2020

S-a aflat ziua în care vom trece la ora de vară în acest an. Acest eveniment va avea loc în ultimul sfârşit de săptămână din martie, adică în weekendul 28 – 29 martie 2020, mai exact în noaptea de sâmbătă spre duminică. Atunci, toate ceasurile vor fi date cu o oră înainte, motiv pentru care ora 3 la deveni ora 4. Astfel vorm ajunge să dormim cu o oră mai puţin, dar ne vom putea bucura de mai multă lumină naturală în timpul zilei deoarece se va întuneca mai târziu.

Ce este ora de vară

Ora de vară este ora legală adoptată de anumite țări sau teritorii pe timpul unei părți a anului, cu începere la o dată din timpul primăverii și până la o dată din timpul toamnei. Ora de vară se situează de obicei cu o oră înaintea orei oficiale standard, care este de multe ori greșit numită ora de iarnă. Sistemul doreşte folosirea din plin, cât mai mult timp din zi, a luminii Soarelui. Astfel, în lunile de vară, ora este dată înainte pentru ca principalele activități umane să se desfășoare cât mai mult posibil pe lumină naturală, lucru care duce la econimisirea energiei electrică necesară iluminatului.

Cine a inventat ora de vară

Ideea trecerii la ora de vară a aparţinut omului de știință american Benjamin Franklin și provine din secolul al XVIII-lea. Acesta a studiat modul în care lămpile cu ulei produceau lumină și cât de eficiente erau acestea. În prezent, ora de vară se aplică în fiecare an, în ultima duminică din martie (ora 03:00 devine 04:00), și ultima duminică din octombrie (ora 04:00 devine 03:00).