Orașul din România care a decis: Interzice manelele și grătarele!

timisoara

Primarul unui mare oraș din România tocmai a luat o decizie ieșită din comun: interzice manelele, dedicațiile și grătarele. Primăria a emis și un document oficial în acest sens. 

Este vorba despre primăria din Timișoara, unde Nicolae Robu a emis o notă internă în care se arată că la evenimentele organizate pe spațiul public în oraș nu vor mai fi încinse grătarele și nici nu se vor mai asculta manele.

„Având în vedere unele lucruri neavenite, petrecute în orașul nostru la diverse evenimente, dispun următoarele: Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, precum și practica anunțării de dedicații, indiferent cine și pentru cine le solicită.

Se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, a grătarelor, proțapurilor și altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum și degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensități deranjante”, se arată în nota trimisă de către primărie Societății Piețe SA, Biroului Autorizare Activități Comerciale, Biroului Organizare Evenimente și Poliției Locale.

Sancțiuni drastice 

Deciziile incredibile au fost luate după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe în care pot fi auzite manele și dedicații, făcute chiar primarului.

Nicolae Robu spune că îi va sancționa drastic pe cei care nu respectă acest ordin, chiar și pe cei cu funcții de conducere.

În ceea ce privește târgul de Crăciun care urmează să-și deschidă porțile în Timișoara, comercianții care vor vinde mâncare la căsuțe vor trebui să vină cu grătarele și micii gata făcuți.

Presa locală notează faptul că grătarele erau deja interzise în Timișoara încă din 2007, însă nimeni nu a fost sancționat conform Regulamentului în vigoare.

 

 

Revista Presei