Orașul din România care a decis: Interzice staționarea grupurilor mai mari de 3 persoane pe spațiul public

Decizie radicală adoptată de primăria unui imc orășel din România. Autoritățile locale au adoptat o decizie prin care se interzice staționarea pe spațiul public a grupurilor mai mari de trei persoane.  

„Se interzice grupurilor mai mari de 3 persoane de a staționa pe domeniul public și se recomandă ca staționarea să se facă doar atâta timp cât este necesar pentru rezolvarea unor probleme urgente, măsura având ca scop evitarea contaminării, respectiv răspândirea Coronavirusului”, se arată în hotărârea adoptată de Primăria Hârșova, citată de mediafax.

De asemenea, a fost decisă limitarea accesului în parcuri și locuri de joacă pentru copii pe toată durata stării de urgență, și în acest caz trebuind să fie respectată regula grupului de maxim trei persoane: „Se limitează accesul în spațiile publice (parcuri, terenuri de fotbal, locuri de joacă pentru copii) pe toată durata stării de urgență, cu respectarea dispozițiilor art. 2, referitoarea la numărul persoanelor care pot sta grupate”.

După adoptarea acestor măsuri, primarul orașului Hârșova a făcut un apel către toți locuitorii și i-a îndemnat să stea cât mai mult în case, iar cei suspecți sau care au intrat în contact cu persoane confirmate cu COVID-19 să stea obligatoriu în autoizolare.

„Vă rog, pe această cale, încă o dată, să stați acasă și să ieșiți doar pentru rezolvarea unor probleme urgente, pentru a nu vă expune riscului de contaminare!”, le-a transmis Viorel Ionescu locuitorilor din Hârșova.

Loading...

Revista Presei