Orban a decis ce se întâmplă cu pensiile! Anunț pentru pensionari

orban1

Orban a declarat, astăzi, ce se va întâmpla cu soarta pensionarilor, ca urmare a acuzațiilor fostului ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

Oficialii PSD susțin, sus și tare, că PNL nu va crește pensiile cu 40%, cu cu un procent mult mai mic.

Premierul a negat totul și a spus că va respecta Legea pensiilor și va aplica majorarea cu 40% a punctului de pensie, așa cum prevede aceasta în prezent.

Sunt bani pentru măriri

Prim-ministrul a declarat că sunt bani pentru a face majorările prevăzute.

”Noi am prevăzut banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, pentru creșterea pensiilor. Fiind un guvern interimar nu avem capacitatea de a modifica legile.

Nu putem adopta ordonanțe de urgență și proiecte de lege, ca atare, până la alegerile anticipate și până la învestirea unui guvern legitim nu poate fi modificată Legea pensiilor, decât în Parlament”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

Orban o contrazice pe Lia Olguța Vasilescu

Acesta susține că Executivul nu va majora pensiile cu un procent mai mic decât cel promis.

”Iar informația care a fost difuzată (privind încercarea Guvernului liberal de a majora pensiile cu un procent mai mic decât cel de 40% – n.r.) este una mincinoasă”, a completat Premierul.

Fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că liberalii le pregătesc ”o țeapă” pensionarilor.

”Acum, după ce PNL anunță creșterea pensiilor, de luna viitoare, dar cu un procent mai mic față de cât era prognozat prin lege pentru septembrie: deci nu 40 la sută! E o țeapă dată pensionarilor!

Una este să îți crească pensia cu 40 la sută și alta e să îți crească doar cu 13 la sută. Una e să ai din ianuarie 2021 o creștere de 40 la sută față de ianuarie 2020 și alta e să ai o creștere de doar 13 la sută, raportat de la 1 ianuarie 2020, față de 2021”, a scris marți reprezentanta PSD pe Facebook.

Revista Presei