Orban îl face knock out pe Iohannis! La ce îl obligă fostul premier pe președinte acum. Detalii de ultimă oră

09 dec. 2020
Orban îl face knock out pe Iohannis! La ce îl obligă fostul premier pe președinte acum. Detalii de ultimă oră

Războiul pentru supremație în PNL este în plină desfășurare. Au curs multe informații pe surse și toate detaliile pe care le-au discutat liderii liberali au ajuns deja la jurnaliști. O parte au fost publicate, o parte nu. Generalul Nicolae Ciucă părea numele sigur pentru viitorul premier. Dar Ludovic Orban a venit cu un plan nou pe ultima sută de metri, prin care să se salveze chiar pe el de la dezastrul pe care i-l pregătiseră rivalii din partid.

Președintele Klaus Iohannis l-a propus pe Nicolae Ciucă, ministerul Apărării Naționale ca premier interimar, deși pe surse se zvonise că Raluca Turcan va prelua temporar mandatul. Mai mult decât atât, abia ajuns în funcție, acesta a dat afară toți oamenii de bază ai lui lui Ludovic Orban de la Secretariatul General al Guvernului și s-a întâlnit cu ambsadorul SUA în România, dar și cu reprezentanți americani din zonele bănci și energie.

Deci semnalul era unul clar. Ei bine, în contextul în care Ludovic Orban părea că se scufundă a venit cu un plan salvator, care pare un knock out la președintele Klaus Iohannis.

„A fost propunerea președintelui – interesantă – ca fiecare să scriem separat, fără să vedem, propunerea de premier. Am scris același nume”, a spus Orban, întrebat de jurnaliști cum s-a ajuns la numele lui Florin Cîțu.

Ludovic Orban îl pune pe Klaus Iohannis în fața faptului împlinit

Și cum rolul președintelui nu este de a dicta politica unui partid, de ce l-ar respinge pe ministrul Finanțelor? Ce argumente ar avea? Rămâne de văzut dacă aceasta va fi propunerea finală pentru că zarurile nu au fost aruncate încă și mai putem avea parte de surprize, deși pare că Orban a găsit o soluție prin care să se salveze temporar de la pensia politică.

„Nu e întâmplătoare această nominalizare, va urma o perioadă dificilă în care e nevoie de o bună cunoaștere a administrației, a situației finanțelor publice, de un premier cu credibilitate în fața mediului de afaceri, în fața instituțiilor financiare internaționale. Florin Cîțu a purtat negocieri importante cu partenerii europeni și cu instituțiile internaționale.

Florin Cîțu a reușit, alături de BNR, Guvern, să mențină ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă. Cunoaște foarte bine problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării și, în mare parte, are și pregătite soluțiile, iar multe care se derulează în continuare”, a mai spus Orban, după ce a anunțat că Florin Cîțu va fi propunerea PNL ca premier.