Toggle Menu
  1. Home/
  2. Sănătate/

Otrava asta îţi distruge oasele, însă o bei în fiecare zi! Sigur nu ştiai asta

  1. Home/
  2. Sănătate/

Este foarte greu să scapi de obiceiurile proaste şi este atât de simplu să renunţi la obiceiurile bune. Consumi această otravă în fiecare zi, fără să ştii cât de rău îţi face.

Multe persoane nu ştiu ce efecte negative are consumul de suc acidulat asupra sănătăţii. Conform cercetătorilor, sucul este otravă în pahar şi afectează corpul. Iată ce se întâmplă în corp când în bei.

În primele 10 minute – O cană conţine 10 linguri de zahăr, ceea ce înseamnă 100% din doza zilnică. Fosforul, responsabil cu aromă, intră în sistem.

După 20 de minute – Creşte nivelul de glucoză şi creşte nivelul de insulină. Ficatul transformă zahărul în grăsime.

După 40 de minute – Cafeina din suc este absorbită complet. Fluxul sanguin creşte şi ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Creierul tău blochează receptorii hormonali pentru adenozină, ceea ce previne oboseală.

După 45 de minute – Secreţia de dopamină creşte, inducând o stare asemănătoare cu heroina.

După 50 de minute – Fosfatul de magneziu, acidul fosforic, zincul şi calciul duc la o accelerare a digestiei. Se limitează excreţia de calciu în urină.

După 60 de minute – Toate mineralele care ar trebui să ajungă în oase, inclusiv magneziul, calciul şi zincul, sunt excretate în urină.

După o oră – Te simţi plină de energie şi începi să ai schimbări de stare.

Consumul de băuturi acidulate duce la distrugerea oaselor pe termen lung.

Cât de periculos este CARAMELUL din sucurile acidulate asupra sănătăţii

Oamenii de ştiinţă avertizează că nu numai conţinutul ridicat de zahăr ce se ascunde în acest tip de băuturi ar trebui să ne îngrijoreze, ci şi caramelul.

Băuturile carbogazoase de tip cola reprezintă cel mai popular tip de băutură din Statele Unite, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor. Toţi cei care obişnuiesc să bea acest tip de băutură se expun unor riscuri ce au o serie de consecinţe asupra sănătăţii.

Datele unui studiu publicat în cel mai recent număr al jurnalului Plos One arată că ingredinetele ce se regăsesc în astfel de băuturi predispun la afecţiuni oncologice. ”Cei care consumă băuturi carbogazoase sunt expuşi riscului de a se îmbolnăvi de cancer din cauza unui ingredient care este adăugat doar din considerente estetice, nu gustative. Este vorba de caramel, ingredientul care oferă băuturii de tip cola culoarea specifică”, a declarat Keeve Nachman, directorul de la Food Production and Public Health Program at the Center, autor al studiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit experţilor, caramelul conţine 4-metilmidazol (nr. 4-MEI), substanta chimica considerata cancerigena. Nu este primul studiu care avertizează asupra riscurilor la care ne expunem din cauza caramelului adăugat în băuturile carbogazoase.

În urmă cu trei ani a existat o dezbatere aprinsă pe acest subiect, la vremea respectivă cei de la Coca-Cola au avut o reacţie cu privire la cât de periculos este caramelul ce se găseşte în băuturile pe care le fabrică.
“Colorantul de caramel utilizat pentru producerea tuturor produselor noastre este şi va fi întotdeauna sigur.

Compania Coca-Cola nu îşi schimbă faimoasa reţetă pentru producerea băuturii răcoritoare Coca-Cola. De-a lungul anilor, am îmbunataţit procesele de producţie, dar nu am modificat niciodată formula noastră secretă”, se arată într-o declaraţie a companiei Coca-Cola transmisă presei.

Tot atunci, compania a cerut furnizorilor de caramel să modifice procesele lor de producţie pentru a reduce cantitatea de 4-MEI din caramel, schimbări care nu vor afecta reţeta, gustul şi nici calitatea produselor.
“Aceste schimbări nu vor afecta culoarea sau gustul Coca-Cola. Angajamentul nostru de a furniza produse de cea mai înaltă calitate şi la cele mai înalte standarde de siguranţă alimentară rămâne principala noastră prioritate. Vom continua să ne bazăm pe cercetări ştiinţifice reale şi nepărtinitoare, pentru a ne asigura că produsele noastre sunt sigure”, se mai spune în declaraţia companiei.

Andru