Otravă curată! Care sunt cele mai toxice produse de la supermarket? Nu le mai cumpăra niciodată

Suntem adepții cumpărăturilor. Aruncăm cantități imense de mâncare, dar nu ne oprim din cumpărat produse. Epidemia de coronavirus a arătat cât suntem de speriați de faptul că am fi putut rămâne fără mâncare.

Am ajuns să cumpărăm orice, fie că ne trebuie, fie că nu ne trebuie, dar să avem acolo pentru zile negre. Așa este românul și lucrurile nu par să se schimbe foarte curând.

Totuți, când meegeți la supermarket evitați să achiziționați anumite produse. Deși nu Știți, sunt foarte periculoase.

Alimentele toxice din supermarket

Englezii au făcut un top al celor mai periculoase alimente dintr-un magazin. Unul dintre acestea este salata ambalată. Aceasta poate ascunde bacterii foarte periculoase.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Leicester au descoperit că mediul umed combinat cu nutrienţii care se scurg din frunzele tocate creează mediul perfect pentru înmulţirea bacteriilor precum Salmonella şi E.Coli.

Mai mult, punga este un mediu tocmai potrivit pentru ca bacteriile să se înmulțească.

Potrivit studiului, o contaminare iniţială de 100 bacterii Salmonella a ajuns la 100.000 în doar cinci zile.

Salmonella s-a dezvoltat cel mai bine în pungile cu spanac, în timp ce E.Coli s-a înmulţit în frunzele de rucola.

Mezelurile, cele mai periculoase

Evitați cât puteți mezelurile. Carnea procesată, în general, nu este bună pentru sănătatea noastră. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, mezelurile conţin nitriţi care în intestine se transformă în nitrozamine, substanţe cu potenţial cancerigen.

De asemenea, acestea conțin arome, substanțe și aditivi foarte periculoși.

Evitați ceaiul verde

Un studiu arată că ceaiul verde îmbuteliat din supermarket este, de fapr, apă, zahăr și arome care fac doar rău. Ceaiurile de acest fel pot conține și ele aditivi periculoși, dar și arome care fac mukt rău organismului.

Maioneza e foarte periculoasă

Maioneaza este printre cele mai periculoase produse pe care le-ai putea achiziționa din magazin. Unele sortimente conţin coloranţi, conservaţi, arome, agenţi de îngroşare şi stabilizatori.

Aceasta conține și aditivi și coloranți.

APC spune că maioneza din România conține E-uri şi alte ingrediente periculoase printre care numărăm: apă, zahăr, amestec de condimente (neprecizate ca tip), sare, acid citric (acidifiant), acid lactic (corector de aciditate), EDTA (antioxidant), amidon modificat, gumă de guar, gumă de xantan, gumă din seminţe de caruba, făină de roşcove, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, butilhidroxitoluen, butilhidroxianisol, acesulfam de potasiu, arome, caroteni (coloranţi), luteina (colorant), extract colorant din morcovi, aromă de muștar, beta-caroten (colorant), lapte praf degresat, muştar, arome naturale (neprecizate ca tip), usturoi granulat, suc de lămâie (0,1%), sirop de glucoză-fructoză, praf de ou integral (0,1%) şi proteină din lapte.

Nu este recomandată femeilor însărcinate și nici copiilor

„Maioneza tradițională are foarte puține ingrediente în comun cu maioneza industrială care este un amestec din apă, ulei de rapiță, amidon, acid citric, conservanți, EDTA și arome.

Având în vedere compoziția acestui tip de produs nu recomandăm folosirea lui în alimentația destinată copiilor, femeilor gravide și a persoanelor cu probleme grave de sănătate.”, a declarat Costel Stanciu, Președinte APC.

Revista Presei