Otrava din pahar pe care o bem toţi. Ne distruge oasele şi dinţii!

cola

Un cunoscut farmacist a explicat ce se întâmplă în organismul nostru atunci când bem cola. 

“Nu numai că e plină de sirop de porumb şi fructoză, dar are şi săruri rafinate şi cofeină. Consumul îndelungat duce la probleme cu tensiunea, probleme de inimă, diabet şi obezitate”, a spus farmacistul, citat de publicația britanică metro.co.uk.

La doar 10 de minute de la ingerarea unui pahar de cola, în stomac ajunge cantitatea echivalentă a zece linguriţe de zahăr, doza maximă recomandată zilnic.

Organismul nu respinge conţinutul ridicat de zahăr, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă, pentru a nu simţi gustul la intensitate maximă.

Cantitate masivă de insulină în organism

Farmacistul a precizat faptul că după 20 de minute nivelul de zahăr din sânge creşte vertiginos, eliberând o cantitate masivă de insulină în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reacţionează transformând zahărul în grăsime.

Lucrurile nu se opresc aici. La 40 de minute după ce ai băut un pahar de cola, organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeină. Tensiunea arterială începe să crească, iar ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.

La 60 de minute după ce ai băut un pahar de cola, acidul fosforic fixează calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului subţire, ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Organismul începe să resimtă şi efectele diuretice ale cofeinei conţinută de acest tip de suc.

Revista Presei