Otrava pe care o înghițim zi de zi! Ce pun producătorii în alimente

31 ian. 2020
Otrava pe care o înghițim zi de zi! Ce pun producătorii în alimente

Înghițim otravă zilnic! Producătorii adaugă în alimente mai multe substanțe care, consumate pe o perioadă îndelungată, ne fac foarte mult rău. 

Pentru că se dorește ca produsul să arate cât mai bine, producătorii nu prea țin cont de sănătatea clienților și introduc tot felul de aditivi și coloranți în alimente.

Ce sunt nanoparticulele

Sunt aditivi ultramicroscopici, care sunt de obicei adăugați în produsele alimentare pentru a le face să arate mai atrăgătoare și pentru a evita decolorarea acestora, conform naturallysavvy.com.

Acștia sunt atât de mici încât pot se pot infiltra în fluxul sanguin, ajungând astfel în toate părțile corpului, unde pot provoca daune.

Nanoparticulele utilizate în produsele alimentare sunt compuse din dioxid de titan, substanță pe care, Food and Drug Administration a clasificat-o ca fiind sigură.

Dioxidul de titan mai este utilizat în compozitia produselor de protecție solară, deoarece ajută reflectarea luminii ultraviolete.

Ce spune experții?

Un studiu realizat de experții din Olanda arată că expunerea orală la nanoparticule de dioxid de titan poate avea efecte negative în timp asupra ficatului, ovarelor și testiculelor.

Un raport al Environmental Science & Technology a subliniat faptul că cei mici sunt cel mai expuși la dioxidul de titan, din simplul motiv că, față de produsele alimentare care nu-l conțin, conținutul de zahar din TiO2 este mult mai mare.

Potrivit doctorului Georgios Pyrgiotakis, de la Școala de Sănătate Publică Harvard, nanoparticulele ar putea trece în fluxul sanguin si provoca inflamații. De asemenea, prin acumularea lor  în organism se ajunge la perturbarea proceselor biochimice normale.

E cancerigen?

Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului a clasificat dioxidul de titan ca fiind ”posibil cancerigen pentru oameni”.

Mai mult, studiile pe animale sugerează că nanoparticulele din produsele alimentare pot provoca inflamarea tractului digestiv, pot distruge ADN-ul și ataca celulele sănătoase.

Ce produse conțin cea mai mare cantitate de dioxid de titan?

Bomboanele, guma de mestecat și dulciurile semipreparate, cum ar fi gogoșile sub formă de praf, a căror culoare de altfel este de un alb strălucitor din cauza titanului, sunt un adevărat pericol.

Laptele pentru cafea, maioneza, budincile și unele produse lactate (de ex. lapte praf) pot conține de asemenea dioxid de titan. Majoritatea produselor semipreparate, pe care noi le cumpărăm sub formă de praf pentru a le pregăti apoi acasă, conțin dioxid de titan.