Otravă pură! Cât de mult rău face cel mai consumat aliment din lume? Nu mai seamănă deloc cu rețeta originală dar crește riscul pentru o mulțime de boli

24 sept. 2020
Otravă pură! Cât de mult rău face cel mai consumat aliment din lume? Nu mai seamănă deloc cu rețeta originală dar crește riscul pentru o mulțime de boli

Unul dintre cele mai consumate alimente din lume mai seamănă doar la capitolul denumire cu rețeta originală cunoscută de bunicii noștri. În rest, modul de preparare și ingredientele s-au schimbat total, aceste modificări venind la pachet cu riscuri extrem de mari pentru sănătatea noastră.

Cea mai mare parte a pâinii din comerț este bazată pe făină albă care, din cauza modului în care este produsă, nu mai conține niciun element nutrivit, vitaminele și mineralele rămânând în tărâțele care nu mai sunt folosite.

Astfel, pâinea din comerț nu mai aduce niciun beneficiu corpului. Este fără aport nutrițional, dar vine cu mulți carbohidrați rafinați care îngrașă, cresc colesterolul și îngreunează digestia.

Și dacă despre pâinea albă știm cât de mult rău face, lucrurile se schimbă atunci când vorbim de pâinea neagră. În teorie, aceasta este net superioară.

Otravă pură! Cât de mult rău face cel mai consumat aliment din lume? 

Din păcate, în realitate, lucrurile stau ddiferit și asta pentru că pâinea neagră din comerț nu este, de multe ori, decât o pâine albă „vopsită”, conținând coloranți artificiali care îi dau culoarea maronie, dar fiind la fel de lipsită de nutrienți ca pâinea albă.

„Pe langa faina, un studiu facut de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania a demonstrat ca in compozitia painii vanduta in multe hipermarket-uri sunt o multime de compusi nesanatosi.

Printre acestia se numara margarina, zahar, lapte praf, zer praf, acid ascorbic, diacetat de sodiu, cisteina, carbonat de calciu, propionat de calciu, guma guar, guma xantan, acid tartric sau glicerina,” noteaza monitorulcj.ro.