Până când mai suntem obligați să purtăm măști! Reacțiile adverse pe care le provoacă acestea. Celebrul medic Olga Simionescu avertizează

olga simionescu

România a intrat în starea de alertă pe 18 mai şi dacă nu va fi prelungită ea se va încheia pe 16 iunie. Guvernul a impus și câteva obligații printre care purtarea obligatorie a măștilor în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. Celebrul profesor universitare doctor, Olga Simionescu trage, însă semnalul de alarmă. 

„Un om când se duce la serviciu nu poate să stea opt ore cu masca aceea că se sufocă, mai ales dacă nu este un om antrenat, un medic, personal care toată ziua să poarte mască. Cred că pentru serviciu se vor impune reguli de izolare altfel, cu paravane”, a spus pentru MEDIAFAX, şeful Secţiei Dermatologie 1 a Spitalului Colentina, dr. Olga Simionescu.

Ce reacții adverse poate produce

Medicul spune că cum trebuie folosită masca, dar și reacțiile adverse pe care aceasta le poate crea.

„Masca nu trebuie în niciun caz spălată, nu e o lenjerie intimă să o spălăm, şi nu trebuie ţinută mai mult de două ore. În patru ore când porţi constant o mască te expui deja la iritaţii şi reacţii adverse dificile”, a mai spus medicul.

Prof. Dr. Simionescu subliniază și că dacă o persoană este afară, în spaţiu deschis şi face sport, de exemplu nu trebuie să poarte mască, pentru că trebuie să aibă acces neîngrădit la oxigen. Altfel se va simți rău.

Citește și:

Revista Presei