Pandemia schimbă prețurile! Cât va costa o cameră de hotel la Mamaia în plin sezon estival

22 mai 2020
Pandemia schimbă prețurile! Cât va costa o cameră de hotel la Mamaia în plin sezon estival

Pandemia a produs o criză la nivel global, iar cel mai afectat sector pare a fi cel al turismului. Granițele sunt încă închise și este posibil să rămână așa întreaga vară. Țările vecine au încercat să creeze bule turistice și să permite fluxuri de turiști, care să poate veni în vacanțe, însă România nu pare a dori să se ralieze acestui plan.

Bulgaria, Grecia și Serbia intenționează să renunțe la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor 3 țări de la 1 iunie. România probabil va spune pas, dacă ținem cont de declarațiile ministrului Virgil Popescu, care mai degrabă invită românii să meargă în vacanțe în interiorul țării.

„Ne vom inspira și din măsurile din alte stătea astfel încât, în momentul când vom spune da, vor fi în siguranță românii pe litoralul românesc sau în stațiunile montane. Îmi doresc că cât mai mulți români să-și petreacă vacanțele în România, cei care nu, vreau să mă asigur că se duc în siguranță în țările unde doresc să se ducă”, a spus ministrul Economiei la Digi24.

Cât va costa o cameră de hotel cu mic dejun la Mamaia

Lucian Bădîrcea, director al unei agenții de turism spune că toți așteaptă deciziile guvernanților și a dezvăluit și la ce preț va ajunge o cameră de hotel în acest an.

„Așteptăm să se hotărască și guvernanții noștri să aplicăm la acest protocol de a nu mai intra în carantină turiștii care călătoresc în cele 4 țări. S-a observat o reducere a prețurilor față de anul trecut. În special în România, un hotel de 3 stele în iulie, în Mamaia, cu mic dejun, pleacă de la undeva 100 de euro pe camera de 2 persoane”, a spus acesta.