Părul tău se îngrașă prea repede? Acestea ar putea fi motivele. Cum salvezi situația

trucul-care-te-ajuta-sa-obtii-parul-perfect-dupa-fiecare-baie-dovada-ca-te-ai-spalat-gresit-pe-cap-pana_size24

Te confrunți cu îngrășarea părului de ceva timp și îți dorești să combați acest efect neplăcut? Iată care ar putea fi motivele pentru care părul tău se îngrașă mai repede ca de obicei. Poate este momentul să faci o schimbare. 

Folosirea unor produse de îngrijire nepotrivite ar putea fi unul dintre motivele pentru care părul tău se îngrașă. Experții sunt de părere că ar trebui să folosești cu grijă produsele etichetate ca având efect „intensiv” pentru că îți pot încărca firele de păr și reduc astfel volumul.

Acest proces de efect ”intensiv” are, de fapt, rolul de a acoperi firele de păr cu o peliculă protectoare și le fac să pară uleioase, în special dacă ai părul rar sau păr cu tendințe de îngrășare.

În cazul în care te confrunți cu această prbolemă trebuie să eviți produsele care sunt destinate părului uscat sau degradat. Dacă le folosești, aplică doar pe lungimea părului, nu și pe scalp.

O altă idee care va da roade este să optezi pentru un șampon purifiant de câteva ori pe lună, pentru a curăța în profunzime scalpul și a elimina acumulările de sebum, celule moarte și produse cosmetice.

Folosești peria prea des

Un alt motivu pentru care părul tău se îngrașă este folosirea într-un mod excesiv al periei. Atunci când îți atingi părul constant, nu faci altceva decât să transferi sebumul și bacteriile de pe mâini pe păr și îl faci să pară și mai gras.

Același lucru se întâmplă și în cazul periajului. Dacă folosești peria prea des, distribui uleiurile pe tot părul și în același timp stimulezi producția de sebum la nivelul scalpului.

Stresul își spune cuvântul

Îngrășarea părului poate veni și din interior, iar din păcate, acest lucru depinde doar de tine. În momentul în care ești stresată, organismul produce mai mult cortizol, numit hormonul stresului. Acest hormon, printre altele, stimulează pielea să producă mai mult sebum, rezultatul fiind un păr care se îngrașă rapid.

Dacă încerci să te relaxezi și să ții într-o oarecare măsură stresul sub control, această problemă va fi de domeniul trecutului.

Citește și:

Revista Presei