Pensia imensă pe care o încasează Ion Țiriac de la statul român în fiecare lună. Cum s-a ajuns aici

27 sept. 2020
Pensia imensă pe care o încasează Ion Țiriac de la statul român în fiecare lună. Cum s-a ajuns aici

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați oameni din România, cu un portofoliu de investiții extrem de vast. Nu e nici de mirare că nu s-a mai atins de pensia sa de ani buni, deși primește lună de lună o sumă importantă de bani.

Ion Țiriac are pensie de militar, trecând în rezervă cu grad de colonel. Acesta a activat 20 de ani ofițer în Ministerul de Interne, după ce s-a retras din tenis.

Potrivit surselor Impact.ro, multimilionarul ar fi dezvăluit, într-un cerc de prieteni, care este pensia pe care o încasează lunar, dar și faptul că nu a mai retras-o din cont din anul 1999.

Astfel, Ion Țiriac ar avea o pensie între 10.000 si 12.000 lei.

„Potrivit celor de la Forbes Ion Țiriac are o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari. Pe finalul lui 2019, se spunea despre Țiriac faptul că avea cu 200 de milioane de dolari mai puțin.

Dezvăluiri de senzație cu Ion Țiriac! Ce pensie are și de câți ani nu s-a atins de ea? S-a adunat o adevărată avere în cont

Practic, Țiriac l-a egalat pe Daniel Dines (47 de ani), care era până acum cel mai bogat român. Dines, fondatorul companiei UiPath, care se ocupă cu roboți software, avea o avere de 1,4 milioane de euro în 2019, numai că în acest an a suferit o cădere în clasamentul general.

Ion Țiriac rămâne însă pe locul doi în topul celor mai bogați sportivi sau foști sportivi. Lider de necontestat este Michael Jordan, cu o avere de 2,2 miliarde de dolari.

În schimb, dintre sportivii în activitate, de departe se remarcă Roger Federer, care a acumulat în ultimul an 109 milioane de dolari. Cristiano Ronaldo, cu 105 milioane de dolari și Lionel Messi (104) completează podiumul,” notează digisport.ro.