Pensiile, în pericol! Este un blocaj major: Șoc pentru pensionari înaintea sărbătorilor

tvr

Vești extrem de grave pentru pensionari chiar înaintea sărbătorilor de iarnă. Pensiile românilorsunt în mare pericol. Este un blocaj major, spune un fost ministru al Muncii care trage un semnal de alarmă.

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, cel care a fost dat afară din Guvern după moţiunea de cenzură care a dărâmat Executivul Dăncilă, dă de pământ cu actuala echipă de la Palatul Victoria.

Pensiile, în aer!

Budăi o critică dur pe succesoarea sa, Violeta Alexandru, după cele mai recente declaraţii ale acesteia. Violeta Alexandru a vorbit despre blocaje la nivelul a zeci de mii de dosare. “A fost o dezinformare. S-a apărut prima dată cu 45.000 de dosare, după 14.000, apoi 8.000. Efectul cel mai nociv al acestor dosare este următorul. Multe din aceste dosare proveneau din rândul celor care au avut stagiu de cotizare realizat în țările Uniunii Europene.

Ori schimbul de documente cu unele țări durează foarte mult. Poate să ajungă și la 12-18 luni. După un an, un an și jumătate aceste dosare erau rezolvate, acelui om, pe principiul retroactivității, i se putea da pensia de la data înscrierii.

Angajații din Casele de Pensii, panicați de ceea ce doamna ministru a produs în comunicarea publică, au rezolvat într-adevăr acele dosare, dar cum: cu decizie de respingere. Dăm frumos la număr, la indicator, dar omul, când va primi decizia acasă va trebui să depună o nouă cerere”, a declarat Budăi pentru România TV.

Actualul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a dezvăluit modul în care Casele locale de Pensii lucrează pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de recalcularea pensiilor, dar şi de respectarea termenului pentru cei care îşi primesc prima pensie. Pe această ultimă temă, primesc peste 1.000 de mesaje pe zi, spune ministrul.

„Văd că se lucrează într-un ritm alert în Casele locale de Pensii și vom avea o comunicare publică. Există o problemă pe care fostul Guvern a ignorat-o, m-am aplecat asupra ei cu toată seriozitatea, văd deja rezultate, le-am și comunicat, urmează să prezint noile cifre de unde rezultă că acest număr s-a redus simțitor”, a declarat ministrul Violeta Alexandru.

Revista Presei