Pensiile sunt în pericol! Violeta Alexandru face prăpăd în sistem

Pensiile sunt în pericol! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a intervenit, astăzi, cerându-i președintelui Casei Naționale de Pensii să-i demită pe șeful Casei de Pensii București și șefii caselor de pensii de la sectoare pentru că au închis instituțiile de teama coronavirusului.

Sunt puse în pericol pensiile?

Potrivit acesteia, închizând casele de pensii, pensiile nu ar mai ajunge la oameni.

”Solicit tuturor instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii să nu închidă instituțiile pe care le au în coordonare. Este inadmisibil să se închidă Casele de Pensii, așa cum am auzit că s-a întâmplat la București.

Solicit public președintelui Casei Naționale de Pensii să ia măsuri până la demiterea directorului Casei de Pensii București și până la sectoare. Nu se poate așa ceva!(…) Nu putem lăsa oamenii fără pensii într-o perioadă atât de grea”, a spus Violeta Alexandru.

Ce se întâmplă cu angajații

„Am observat, din păcate și subliniez acest lucru, din păcate, că pe fondul acesta de criză și pe tensiunea pe care o resimt în societate, unii angajatori au trecut deja la soluții radicale.

Este adevărat, sunt oameni care probabil făcându-și o evaluare a veniturilor din companie, respectiv a perspectivelor de a se angaja în relații contractuale cu diverși clienți pentru a genera venituri, văd în acest moment că situația financiară a companiei lor este în pericol, este într-un impas major.

Însă am constatat că într-adevăr, există o tendință, pe fondul evaluării disponibilului financiar și în general pe fondul stării de tensiune din societate, ca unele companii să apeleze la clauzele privind forța majoră. În opinia mea, aceasta ar trebui să fie ultima soluție și temeinic justificată”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul interimar atrage atenția că „forța majoră înseamnă că de mâine îi spui angajatului să nu mai vină la serviciu, iar acest om, în condițiile în care i se invocă acest articol, rămâne fără indemnizație de șomaj, rămâne fără niciun fel de sprijin”.

„Din perspectiva angajatorului care nu mai are resurse să acopere plata salariului are anumite justificări, dar eu cred că toți trebuie să ne gândim la impactul social pe care o asemenea măsură îl are și să încercăm (…), chiar dacă suntem presați de toate aceste probleme, avem datoria să ne gândim la angajați și să nu-i punem în situația de a le spune printr-un mesaj trimis prin telefon, așa cum am văzut că se mai întâmplă sau printr-o scurtă informare sau.

Este un șoc și pentru ei, așa cum este și pentru angajator și cred că avem datoria să încercăm să gestionăm rațional și cu puțin mai multă grijă aceste situații”, adaugă Violeta Alexandru.

Loading...

Revista Presei