Pensionarii sunt terminați! Vor pierde aproape 200 de lei. Este dezastru în sistem

de: Ana Toma
21 oct. 2020
Pensionarii sunt terminați! Vor pierde aproape 200 de lei. Este dezastru în sistem

Dezastru în sistemul din România. Mii de pensionari vor pierde aproape 200 de lei din cauza unei ordonanțe de urgență care nu a respectat prevederile. Vor fi urmări extrem de grave. 

Ordonanța de urgență aprobată în urmă cu mai bine de trei luni promitea tichete pentru vârstnici, care, însă nu au ajuns niciodată la ei. Vorbim despre tichetele pentru persoanele de peste 75 de ani, beneficiare de pensia minimă, care trebuiau să primească câte 180 de lei pe lună din fonduri europene pentru o masă caldă.

”Pentru pensionari, fiecare lună de întârziere înseamnă foarte mult. Această măsură este luată pentru cei cu pensia minimă, deci cei în cea mai mare dificultate.

Puțin le pasă guvernanților de situația pensionarilor”, a spus Dorina Barcari, reprezentanta Asociației pentru Drepturile Pensionarilor din România, pentru Antena 3.

Pensionarii nu mai fac față cheltuielilor

De asemenea, aceasta a mai adăugat că vor exista o serie de scumpiri în fața cărora pensionarii nu vor putea rezista.

”Se scumpește curentul electric, gazul. Se scumpesc toate. Nu știu cum o să facem toți față la aceste cheltuieli”, a adăugat ea.

Legat de tichetele de masă caldă, ministrul Muncii explica că bonurile valorice vor fi transmise beneficiarilor de către primării. De asemenea, aceasta mai preciza că pensionarii vor mai primi și lista unităților autorizate unde pot merge pentru a folosi tichetele.