Performanță uriașă pentru frații Dedeman! Lovitura pe care au dat-o Adrian și Dragoș Pavăl este fără precedent

dedeman

Dedeman este unul dintre cele mai importante businessuri românești, iar povestea de viață a fraților Pavăl îi inspiră pe toți românii care vor să se lanseze în afaceri.

Frații Pavăl au pornit de jos, de la un magazin de 16mp din Bacău, iar astăzi imperiul lor numără peste 54 de magazine Dedeman, plus investiții de zeci de milioane de euro în alte domenii.

La finalul anului 2019, Adrian și Dragoș Pavăl aveau o avere de peste 2.5 miliarde de euro, dintre care numai compania Dedeman valora 1,9 miliarde euro.

Performanță uriașă pentru Dedeman: Pe podiumul celor mai profitabile companii din România

Fraților Pavăl le merge din bine în mai bine. Dacă în 2018, Dedeman se afla pe locul 4 în topul celor mai profitabile companii din România, un an mai târziu retailerul ajungea pe poziția a treia, cu un profit net de peste 1,2 miliarde lei, înregistrând astfel o creștere anuală de 26,6%.

Pe primele două poziții în topul celor mai profitabile companii se află două companii din energie. Astfel, locul al doilea este ocupat de Hidroelectrica, în vreme ce prima poziție este ocupată de OMV Petrom.

Performanța fraților Dragoș și Adrian Pavăl este cu atât mai mare cu cât au reușit să depășească ca profit ceilalți doi retaileri aflați în top, Kaufland și Lidl, chiar dacă cei doi au ca activitate de bază comercialziarea produselor alimentare, în vreme ce Dedeman este un retailer de produse de bricolaj.

Cum arată topul celor mai profitabile companii din România?

Revista Presei