Pericol la cutie! Care este cea mai nesănătoasă margarină?

01 oct. 2019
Pericol la cutie! Care este cea mai nesănătoasă margarină?

Tot mai multă lume preferă margarina în locul untului, un obicei nu tocmai sănătos. Margarina a fost considerată mereu o variantă mai proastă și mai ieftină a untului.

Margarina era obținută prin hidrogenarea uleiurilor pentru a căpăta o formă asemănătoare untului, un proces care ne afecta arterele. Acesta produs alimentar este cunoscut ca un adevărat pericol pentru organismul nostru, influențând nivelul colesterolului.

Totuși, cu trecerea timpului, margarina a devenit mai sănătoasă și conține diferite vitamine, lipide, lapte și alte substanțe.

Acum, margarina se obţine prin interesterificare, un proces în urma căruia nu se mai obţin acizi graşi trans și nu ne mai afectează nivelul de colesterol. Margarina nesănătoasă se utilizează în continuare în patiserii. Aceste grasimi trans duc la apariţia aterosclerozei şi a bolilor de inimă.

Margarina sănătoasă trebuie să conțină un procent mai mic de 1% acizi grași nesănătoși. Margarina a devenit mult mai sănătoasă în ultimii ani. Produsul a ajuns să conțină chiar și acizi graşi omega-3.

Așadar, atunci când mergeți la cumpărături, este indicat să alegeți o margarină fără grăsimi trans sau cu un conținut scăzut de grăsimi.