Pericol pe rafturile magazinelor! Mare atenție la aceste fructe. Poți avea probleme grave de sănătate

capsuni

Mare atenție la fructele din comerț. Este pericol pe rafturile magazinelor. Enviromental Working Group (EWG) a dezvăluit cele mai nocive alimente din magazine. Nivelul pesticidelor este unul halucinant. 

Clasamentul realizat de EWG arată că merele și căpșunile sunt primele la capitolul pesticide. Acest lucru se datorează faptului că agricultura industrială se bazează pe substanţele chimice care apără recoltele de dăunători, dar din păcate, acestea sunt periculoase şi pentru sănătatea noastră.

Îndrăgitele căpşuni sunt o sursă bogată de antioxidanţi, însă cele care se găsesc în magazine conţin cea mai mare cantitate de pesticide.

Potrivit studiului realizat de EWG, 98% din mostrele de căpşuni examinate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide. Peste 40% dintre acestea conţineau chiar şi 10 sau mai multe pesticide, cu unele dintre ele prezentând urme de 17 tipuri de pesticide.

Cele mai toxice fructe

Căpșunile nu sunt singure în acest clasament. Pe lista alimentelor toxice sunt şi merele, cu cel puţin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate şi cartofii, care conţin cea mai mare cantitate de pesticide dintre alimentele testate.

Acestea sunt urmate de piersici și de nectarine.

Citește și:

Revista Presei