Pericol uriaș pentru sănătate: Aruncă imediat aceste tigăi: Sunt extrem de toxice, dar orice român le are în bucătărie

17 sept. 2020
Pericol uriaș pentru sănătate: Aruncă imediat aceste tigăi: Sunt extrem de toxice, dar orice român le are în bucătărie
Photo by SHOT on Unsplash

Încă din anii ’70, specialiștii au începtu să vorbească despre pericolele reprezentate de acest tip de tigăi. În prezent, aproape că nu există român care să nu dețină în bucătărie cel puțin o tigaie de acest fel, chiar dacă pericolele pentru sănătate sunt uriașe. 

De-a lungul timpului, specialiști din întreaga lume au avertizat cu privire la pericolele reprezentate de teflon.

Dacă gătești în tigăi de teflon la temperaturi mai mari de 260°C, materialul degajă un amestec de vapori extrem de periculoşi pentru sănătate, vapori care se depun în plămâni, generând simptome asemănătoare celor de gripă.

O altă problemă este reprezentată de acidul perfluoro-octanoic, cel folosit la fabricarea vaselor din teflon. Acesta se descompune chimic foarte greu, fiind deci extrem de dăunător pentru mediul înconjurător.

Înlocuiește tigaia din teflon cu tigaia ceramică

„Invelirea tigailor intr-un strat ceramic este un procedeu utilizat pentru fabricarea tigailor non-aderente si reprezinta principala alternativa pentru vasele si tigaile invelite cu teflon, teflonul fiind mai nou un material destul de controversat, zeci de pareri pro si contra acestora vei gasi impanzind online-ul.

Cum vasele cu invelis ceramic au ajuns sa aiba rezultate termice apropiate cu cele ale teflonului, stratul antiadeziv de ceramica fiind compus din substante minerale anorganice, predominante fiind elementele siliciu si oxigen ce provin din banalul nisip astfel ca invelisul ceramic este compus doar din elemente sigure pentru sanatatea noastra achizitia unei tigai ceramice a devenit din ce in ce mai recomandata,” notează supermamici.ro.