Pericolul de pe frigider! Obiectul banal care îţi poate pune viaţa în pericol

magnetky-na-chladnicku-pusheen-4180

O serie de studii arată că oamenii şi-ar pune viaţa în pericol zi de zi din cauza unor obiecte puse pe frigider. Acestea ar putea să crească riscurile pentru persoanele care suferă de o serie de afecţiuni grave. Ce trebuie să ştim despre suvernirurile magnetice care le punem pe frigider, numite şi magneţi de frigider. O serie de studii recente schimbă totul cu privire la aceste obiecte ieftine, dar extrem de periculoase.

Magneţii de frigider, un adevărat pericol pentru aceste persoane

De obicei, magneţii de frigider sunt suveniruri ieftine, cumpărate în excursii sau călătorii. După un timp, aceştia ajung să umple uşa frigiderului nostru, fără să ştim pericolul la care ne expunem. Aceste mici produse ne pot pune cu adevărat sănătatea în pericol! Conform oamenilor de ştiinţă din Elveţia, de la Universitatea din Zurich, magneţii de frigider sunt făcuţi din metale care pot creşte riscul de infarct, în special în cazul persoanelor cu afecţiuni cardiace preexistente, şi mai ales celor care au suferit un implant de pacemaker (stimulator cardiac), transmite un articol publicat de BBC.

Care este explicaţia

Se pare că magneţii foarte puternici, realizaţi din neodim, fier sau bor, cunoscuţi şi ca magneţi de pământuri rare sau neo magneţi, sunt strălucitori şi au, de regulă, culoarea argintie, iar dacă persoana cu pacemaker se apropie mai mult de 3 centimetri de un astfel de dispozitiv riscă să dea peste cap mecanismul stimulatorului cardiac, survenind infarctul. Cu toate acestea, nu doar magneţii de frigider au fost testaţi în studiul elveţienilor, ci şi insignele magnetice ori telefonul mobil, la realizarea cărora se folosesc astfel de metale periculoase pentru persoanele cu probleme de inimă.

Avertismentul medicilor

Acesta este şi motivul pentru care doctorii trag un semnal de alarmă cu privire la acest risc major, care pare totuşi inovensiv. Medicii fac un apel la toţi producătorii de dispozitive magnetice să înştiinţeze cumpărătorul de efectele nocive pe care le pot avea acestea asupra stării de sănătate. Cu toate acestea, June Davidson, un reprezentant al Fundaţiei Inimii din Marea Britanie, asigură totuşi populaţia că „pacemakerele sunt realizate după cele mai înalte standarde şi sunt riguros testate, având în acelaşi timp un înveliş protector care împiedică fluctuaţiile magnetice, astfel încât problemele mai sus menţionate apar destul de rar, în special când persoana este expusă unui dispozitiv magnetic de dimensiuni mari”.

Magneţii de frigider nu provoacă cancer

De asemenea, pornid de la aceste informaţii, pe internet au pornit şi anumite zvonuri că magneţii de frigider ar creşte riscul de cancer. Cu toate acestea, ele nu sunt adevărate şi până în prezent nu există nici un studiu ştiinţific care să demonstreze că ar fi o legătură între magneţii de frigider şi creşterea riscului de cancer, după cum arată şi un raport publicat în National Cancer Institute.

Revista Presei