Pericolul de pe hârtia igienică! Ce au descoperit specialiștii

Nu vei mai intra niciodată într-o toaletă publică, după ce vei citi ce au descoperit specialiștii. Deși nu este un lucru nou, toaletele publice reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea noastră. Ar trebui să le evitați!

Șocant este faptul că oamenii nu țin cont de aceste avertizări. Specialiștii recomandă folosim doar baia noastră de acasă. WC-urile publice sunt pline de bacterii care ne afectează grav sănătatea.

Nu doar colacul este problema

Un studiu a scos la iveală detalii șocante. Nu doar colacul toaletei este problema. Bacteriile sunt peste tot, dar, mai ales, pe hârtia igienică.

Conform cercetărilor, sunt de 150 de ori mai multe bacterii pe suportul de hârtie decât pe vasul de toaletă în sine.

Potrivit unui studiu publicat în Biblioteca Naţională de Medicină a Statelor Unite, într-o toaletă publică există 19 tipuri diferite de bacterii.

Ce e Lactobacillaceae

O bacterie pe care omul o are deja pe piele şi care se mai găseşte pe mânerul uşii de la toaletă şi pe suportul de hârtie. Aceasta se transferă cu uşurinţă când cineva foloseşte toaleta, dar nu se spală pe mâini sau în drumul din cabină până la chiuvetă.

Pentru a nu lua aceste bacterii, medicii recomandă să te speli des pe mâini, să eviți băile publice și să folosești măcar propriile tale șervețele sau propria ta hârtie igienică.

Desigur, aceste cazuri apar chiar și în propria locuință, de aceea, e mai indicat să folosim pachete de hârtie sigilate sau șervețele umede potrivite pentru zonele intime.

Revista Presei