Pericolul din farfurie! Carnea cu cartofi, cea mai periculoasă combinație pentru sănătate! De ce trebuie să ne ferim de ea

Românii sunt unii dintre cei mai mari amatori de a consuma carne cu cartofi. De la banala ceafă de porc cu cartofi prățiți, până la mici sau pui cu piure de cartofi, acestea aduc doar neplăceri și probleme pentru cei care le consumă.

Explicația doctorilor este una clară și contravine celor mai apreciate feluri de mâncare românești. Cu toate acestea, ele trebuie consumate mereu cu moderație și neapărat însoțite de salate proaspete care să balanseze grăsimile.

Avertismentul medicilor privind combinația de carne cu cartofi

Medicii atrag în prezent atenția cu privire la obiceiul care a acaparat total alimentația românilor. Chiar dacă consumăm cartofi aproape la fiecare masp, aceștia nu ar trebui niciodată combinați cu preparate din care deoarece aduc dezechilibre grave la nivelul digestie și pot provoca probleme grave pe termen lung. Motivul adevărat pentru care aceste două alimente nu se înțeleg ține de modul în care sunt digerate de organism. Astfel, proteinele din carne au nevoie de un mediu acid pentru a se descompune. În același timp, amidonul din cartofi, poate cea mai preferată legumă din România, se descompune la nivel intern doar cu ajutorul unei enzime active doar în mediul alcalin, bazic.

Organismul suferă la aceste mese

Din păcate, organismul suferă atunci când combinăm cele două grupe de alimente, proteinele şi produsele care conţin amidon, punând stomacul într-o situaţie deosebit de grea, motiv pentru care este solicitat la maxim. Astfel, acesta trebuie să secrete mai multe sucuri pentru a descompune mâncarea ingerată, însă fiecare are enzime de tipuri opuse, motiv pentru care se vor neutraliza reciproc lucru care va face digestia să dureze mai mult decât este necesar.

Simptomele acestor combinații de proteine și amidon

Primul efect după o astfel de masă dezechilibrată cu cartofi și carne este acela că nu vom mai avea deloc energie, simțindu-ne obosiți și fără vlagă. Mai multe, își vor face apariția gazele și arsurile stomacale. În acelați timp, stagnarea alimentelor pentru prea mult timp în intestine va duce la fermentarea lor şi la eliberarea de toxine dăunătoare sănătăţii. Nu în ultimul rând, nutriţioniştii atrag atenţia cu privire la sedimentele acumulate în organism, care încetinesc ritmul corpului şi duc la depunerea grăsimilor, în special în jurul taliei.

Loading...

Revista Presei