Pericolul din farfurie! Nu mai combina asta la masă. Medicii avertizează

mic dejun

Nu mai faceți această combinație în timpul mesei! Vă veți îngrășa garantat. Medicul Mihaela Bilic avertizează și ne pune ce să nu consumăm dacă vrem să slăbim.

Nutriuționistul a vorbit despre senzația de foame, cu care ne-a înzestrat natura, spune ea.

„Natura ne-a creat toate această pulsiune și atracție către mâncare. Asta înseamnă – atenție – să fii normal, că de multe ori oamenii se consideră bolnavi și lipsiți de voință când spun „sunt mâncăcios și pofticios”. Așa trebuie!

Foamea este o senzație cu care natura ne-a înzestrat, o senzație care este neplăcută, e un disconfort, nu dispare, nu putem uita de ea. și la fiecare trei ore, indiferent cât am mâncat sau n-am mâncat, ea revine. (…) Foamea bate orice alt instinct”, a subliniat Bilic.

Pericol imens pentru siluetă

Bilic consideră că cerealele sunt mare problemă când vine vorba de dietă. Aceasta susțin ce că declinul s-a produs „în momentul în care noi am dat de gustul amidonului, pentru că până atunci erau doar fructele singura noastră sursă de dulce din natură și să nu uităm că ele erau rare, puține și acrișoare.

Nu vorbim de fructele pe care le avem azi. Am gustat ieri o boabă de strugure – ce caută strugurele în luna mai nu mai contează – era atât de dulce că aveam impresia că a fost pus pe el o peliculă de zahăr, grețos de dulce”.

Evitați combinația făinoase-grăsimi!

Vedeta spune că cea mai periculoasă combinație este ce a de grăsimi cu făinoase.

„Nu există dietă care să nu limiteze carbohidrații și făinoasele, pentru că din combinația de grăsime cu făinos ne îngrășăm foare ușor, adică din asta știe organismul nostru să facă foarte repede grăsimi. Știe să facă grăsime și din făinoase, carbohidrați, fără nicun strop de grăsime alimentară, prin mecanismul insulinic.

Adică noi când mâncăm, fie că mâncăm făinoase, fie că mâncăm zahăr, ne crește nivelul glicemiei. (…) Dacă diabeticii își pierd picioarele, trebuie să înțelegem să zahărul ne face rău. Fac un apel către toată lumea: zahărul, în sânge, distruge toate organele! Atunci de ce credeți că el, consumat sub forma unei prăjituri, nu face același rău?

Nu caloriile sunt problema, ci această păcătoasă de moleculă care se numește fructoză, care – atenție! – se găsește și în fructele consumate în cantitate mare, este și în alcool.

Pentru că fructoza când ajunge în organism, nicio celulă nu o poate consuma, se duce exclusiv în ficat, și ficatul, bietul, nu știe să facă din ea decât alcool. Și atunci de asta tot spun că un pahar de bere este egal cu un pahar de suc proaspăt, fresh.”, a spus Bilic.

Revista Presei