Pericolul imens din salată! Ce greșeală facem toți când o preparăm

salata

Salata este recomandată de medici pentru a slăbi și nu numai. Este foarte bună pentru a da un restart organismulul după o iarnă bogată. A venit primăvara și putem prepara diverse feluri de salată, dar trebuie să fim atenți la modul în care o preparăm.

Majoritatea persoanelor fac această greșeală atunci când fac o salata. Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, spune cum trebuie să procedăm.

Ce greșeală facem?

Vedeta spune că pericolul e în ulei. Bilic recomandă să-l înlocuim cu orice altceva, dar să nu adăugăm ulei.

”O salată cu trei linguri de ulei nu mai e salată, ci masă în toată regula🤓

Salata este felul de mâncare cu care ne putem păcăli cel mai tare. Avem impresia că este un produs light/ușor, cu multe legume, deci automat cu puține calorii🧐 Așa ar fi, dacă în salată nu ar exista ulei. Pentru că orice lingură de ulei este grăsime pură (10g grăsime) și aduce în farfurie 100cal😱

Uleiul de orice tip conține acizi grași polinesaturați care fac bine la sănătate și rău la siluetă🤪 Doza zilnică de care avem nevoie este de 1-2 linguri de ulei. Iar când vine vorba de o salată, o singură tură de castron făcută cu sticla de ulei înseamnă 5 linguri dintr-un foc😱”, scrie Bilic pe Instagram.

Bombă calorică

Medicul recomandă să numărați lingurile de ulei puse. O lingură adăugată este echivalentul a 100 calorii.

”Indiferent că e vorba de salată din frunze, legume, cu brânză, pește sau carne la grătar, țineți cont că diferența dintre un fel de mâncare dietetic și unul care îngrașă este făcută exclusiv de ulei. Numărați 100cal pentru fiecare lingură de ulei adăugată și veți vedea ce repede salata voastră devine o bombă calorică🤨

Sfatul meu? Folosiți orice fel de topping (brânzeturi, șuncă, pește afumat, măsline etc), condimente și ierburi aromate în loc de ulei, rezultatul final va fi mai gustos și mai puțin caloric. Iar pentru ulei folosiți un dispozitiv tip spray, pulverizează uleiul pe o suprafață mare și un “puf” are doar 30 calorii🤩”, a mai spus nutriționistul.

Revista Presei