Pericolul neștiut din casă. Această plantă este otrăvitoare! Pentru copii e fatală

plants-in-pots-royalty-free-image-1574464255

Plantele înfrumusețează orice casă și ne ajută să respirăm un aer mai curat. Este recomandat să avem măcar o plantă în încăpere, dar trebuie să avem mare grijă ce plantă alegem. Unele pot fi foarte periculoase.

Este și cazul unei plante decorative extrem de frumoase, pe care mulți români o au cu siguranță în case. Este vorba despre leandru. Deși are niște flori minunate, leandru conține o substanță otrăvitoare.

Ce conțin frunzele sale

Leandrul mai este folosit ca o plantă medicinală în industria farmaceutică. Frunzele sale conţin principii active folosite în medicaţia cardiacă.

Medicii spun că frunzele sale trebuie consumate corespunzător. Leandrul poate provoca și probleme grave. O cantitate mare vă poate opri inima. Doza letală este în funcție de greutate persoanei respective.

Dacă este folosit doar ca o plantă decorativă, leandrul nu este periculos.

Copiii trebuie feriți

Este neapărat să feriți copiii de această plantă. Micuții pot avea mari probleme dacă mănâncă frunze de leandru. Sucul din frunzele plantei este atât de otrăvitor încât este folosit pentru otrava de şoareci.

Leandrul este o plantă folosită în industria farmaceutică ale cărei frunze conţin principii active folosite în medicaţia cardiacă. În cazul în care frunzele sunt consumate necorespunzător, se încetineşte ritmul inimii până la oprirea ei.

Folosită doar ca o plantă decorativă, ţinută în ghivechi, leandrul nu este periculos”, a explicat Adrian Bere, specialist al Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, pentru Adevărul.

Revista Presei