Persoanele care pot reveni la normalitate. Cine poate renunța la mască. Anunțul premierului Florin Cîțu

de: Ana Toma
10 mai 2021
Persoanele care pot reveni la normalitate. Cine poate renunța la mască. Anunțul premierului Florin Cîțu

Începe relaxarea restricțiilor în România, însă nu pentru oricine. Conform premierului Florin Cîțu, doar o serie de persoane pot reveni deja la normalitate fără a mai fi nevoiți să respecte măsurile impuse.

Cu alte cuvinte, persoanele care s-au vaccinat deja complet nu trebuie să își mai facă griji din cauza restricțiilor. Premierul mărturisește că ele nu reprezintă un risc pentru societate, drept urmare, pot reveni la normalitate.

Persoanele care pot reveni la normalitate

Totuși, Florin Cîțu susține că acesta este punctul său de vedere în acest moment, și luând în calcul situația epidemiologică din ultimele zile. Revenirea la normalitate pentru persoanele vaccinate este una dintre măsurile care face parte din setul celor care ar urma să intre în vigoare de la data de 1 iunie.

Mai mult de atât, premierul Florin Cîțu a vrut să clarifice un aspect. Acesta susține că doar persoanele vaccinate complet pot reveni la normalitate, iar această regulă nu es aplică și în cazul celor care au primit o singură doză de vaccin.

Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să poată să își continue viața, să revină la normalitate. Dar este punctul meu de vedere în acest moment”, a mărturisit Florin Cîțu.

Când se renunță la masca de protecție

Cum toată lumea așteaptă anunțul privind renunțarea la masca de protecție, premierul Florin Cîțu a fost întrebat și de acest aspect. Acesta susține că toate scenariile sunt pe masă, urmând a fi discutate cu specialiștii, iar la final se va lua decizia optimă.

”Toate scenariile sunt pe masă”, a spus premierul.

Chiar dacă starea de alertă va fi prelungi, Florin Cîțu susține că unele restricții vor fi anulate. Este vorba despre cele care nu își mai au rostul în această perioadă, precum cele care îi vizează pe skiori.

De asemenea, acesta a mai menționat că până la data de 1 iunie nu se vor mai decide alte măsuri de relaxare, românii fiind nevoiți doar să se vaccineze într-un număr cât mai mare pentru ca revenirea la normalitate să vină cât mai repede.

”Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare. Putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a mai precizat premierul.