Pizza de casă: Descoperă cea mai delicioasă rețetă! Blatul este senzațional!

12 aug. 2020
Pizza de casă: Descoperă cea mai delicioasă rețetă! Blatul este senzațional!

Puțini sunt oamenii cărora nu le place pizza. Tocmai de aceea, vă prezentăm astăzi o rețetă senzațională de pizza de casă, o rețetă în care blatul iese atât de delicios încât l-ai mânca și gol. 

Ingrediente:

  • 500g făină
  • 200-300ml apă călduță
  • 10g drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 lingurițe sare

Mod de preparare:

Potrivit rețetei propusă de foameangat.ro, „drojdia o amestecăm cu zahărul și o punem în apă călduță. Turnăm maglavaisul într-o gaură făcută în mijlocul făinii. Aștept vreo zece minute după care adăugăm și apa TREPTAT.

Depinde de făină dacă o să intre mai multă sau mai puțină apă. Coca să nu fie foarte tare, dar nici lipicioasă. O frământăm bine câteva minute (vreo 10). La odihnit ne băgăm și noi și coca. Pe cocă o punem într-un vas și o acoperim 30 de minute.

O scoatem din vas, o împărțim în două cu un cuțit. Le frământăm separat și le facem în două bile pe care le așezăm pe un strat de mălai. Ne mai odihnim 30 de minute.

Îmi place mult sa zic: pune ce vrei pe/în ea. Avem toți gusturi care mai de care. Pe pizzele nostre punem de multe ori: sos de roșii, multă mozzarella, busuioc și oregano. Înainte de asta să înțepați blatul cu o furculiță!

Cuptorul îl preîncingem la 250 de grade și o lăsam în cuptor aprox. 10 minute,” notează foameangat.ro.