Planta biblică miraculoasă! Vindecă mai multe boli şi este preferata lui Dumnezeu

I se mai spune şi planta biblică, fiind des folosită în ritualurile bisericeşti. Puţini cunosc cu adevărat proprietăţile curative ale smirnei sau mirtului, planta din care se face de fapt tămâia. Aceasta mai este considerată şi planta lui Dumnezeu, vechii evrei considerând-o una dintre cele mai preţioase plante ale naturii. Sub formă de medicament le vindeca trupurile, ca tămâie le ridica moralul, iar ca parfum le bucura simţurile.

Una dintre cele mai importante întrebuințări ale sale era că ingredient al uleiurilor sfinte cu care se ungea altarul vasele sfinte. Smirna era folosită la ritualurile de purificare. „Fecioarele conduse în față Regelui Ahasverus, care-și alegea dintre ele o nouă regina, erau purificate timp de douăsprezece luni, conform legii pentru femei: șase luni cu ulei de mirț și șase cu balsamuri și alte mijloace de înfrumusețare”. (Estera, 2:12).

Conform Bibliei, mirtul a fost unul dintre darurile Magilor pentru pruncul Iisus. Tot acesta s-a folosit și la înmormântarea lui Iisus: „Și a venit și Nicodim – cel care, la început, venise noaptea la Iisus – și a adus, amestecate laolaltă, smirnă și aloe că la o sută de litre. Au luat deci trupul lui Iisus și l-au înfășurat, o dată cu mirezmele, în pânze de în, precum este obiceiul să se inmormanteze la iudei.” (Ioan, 19:39-40).

Smirna, folosită din cele mai vechi timpuri

1. Dezinfectant natural. Iudeii acordau o mare importanță puterii dezinfectante a uleiurilor volatile, smirna fiind una dintre cele mai bune antiseptice și dezinfectante cunoscut, fiind aplicată că dezinfectant pe răni. Mai mult, sub formă de ceai se poate folosi ca spălătură pentru leziuni, răni și ulcerații. Mai mult, după, pe rană se poate presăra pulbere de smirnă. De asemenea, este eficientă și împotriva cangrenei.

2. Tratează afecțiuni specifice femeilor și bolile de plămâni. Cele trei mari efecte ale rășinii de smirnă acționează asupra digestiei, infecțiilor și organelor reproducătoare ale femeilor. Mii de ani a fost folosită pentru tratarea vaginitelor, a dificultăților menstruale, a leucoreei și a altor forme de hemoragie, inclusiv hemoroizii și ulcerațiile. De asemenea, smirna poate ajuta în bolile cronice de plămâni,în special atunci când se formează mucus alb gros.

3. Ajută în probleme digestive. Datorită proprietăților sale antimicrobiane, smirna este de mare ajutor în cazul infecțiile abdominale. De asemenea, este foarte bună pentru gripele stomacale și inflamarea gurii sau a gâtului. O linguriță de smirnă cu una de acid boric în 500 de mililitri de apă se poate folosi ca gargară sau apă de gură. Lăsăți o jumătate de ora lichidul să se liniștească, turnați-l limpede și folosiți-l.

Se folosește și la tuse, astm, tuberculoză și toate afecțiunile de piept, întrucât diminuează descărcarea de mucus. Pentru a o folosi sub formă de ceai, puneți două lingurițe de rășină de smirnă într-o ceașcă de apă fiartă de trei ori pe zi.

4. Salvator în probleme cardiace. Ceaiul de smirnă poate să prevină bolile de inima și să împiedice formarea cheagurilor de sânge interne care produc infarcturi. Tot ce aveți de făcut este să fierbeți o linguriță de smirnă pisată într-o ceașcă de apă și să o lăsați zece minute. Nu consumați mai mult de două cești pe zi. De ținut minte că această plantă are un gust foarte amar și neplăcut. Este recomandat să folosiți miere și lămâie din belșug.

Revista Presei