Planta care are proprietăți afrodisiace uluitoare. Se folosea încă din antichitate pentru restaurarea vieţii sexuale

26 iul. 2020
Planta care are proprietăți afrodisiace uluitoare. Se folosea încă din antichitate pentru restaurarea vieţii sexuale

O singură plantă a trecut testele specialiștilor privind stimularea potenței sexuale și aceea este Epimedium, cunocută popular și ca „iarba țapului”.  Unde se găsește și ce proprietăți area aceasta?

„Renumita plantă provenită din China este cunoscută pentru determinarea creşterii libidoului atât la femei, cât şi la bărbaţi.

In prezent, planta deţine un loc important în medicina tradiţională chineză şi a câştigat popularitatea în întreaga lume, datorită îmbunătăţirii funcţiei erectile a bărbaţilor.

Planta este utilizată din antichitate, pentru restaurarea vieţii sexuale, dar şi pentru calmarea stărilor de oboseală şi a simptomelor date de menopauză. Este folosită ca un supliment de sănătate, brut, de obicei în stare naturală (în salate) sau de comprimate în formă de capsule,” notează floaredetei.ro.

Mai mult decât atât, iarba țapului are în compoziția ei fitoestrogeni, substanțe vegetale asemănătoare estrogenilor, care sunt hormonii sexuali feminini. Aceste substanțe reușesc ca, pe lângă să stimuleze libidoul scăzut, să diminueze riscul de pierdere osoasă, o condiție fizică întâlnită de multe ori la femeile care au treecut de menopauză.

Cei ce suferă de pierderi de memorie, de boli de inimă, bonșite, boli de ficat, dureri de spate sau dureri articulare, pot apela de asemenea cu încredere la această plantă.

Fără efecte adverse

„Epimedium este un remediu naturist, ce readuce speranţa bărbaţilor care suferă de disfuncţie erectilă. În prezent, medicina modernă oferă pe piaţă medicamente menite să determine creşterea fluxului de sânge ce alimentează organul genital. Acestea au însă efecte adverse, de la dureri de cap şi stomac până la tulburări de vedere. Prin extragerea şi modificarea icariinei, substanţă activă conţinută de iarba-ţapului, s-a obţinut o alternativă naturistă la Viagra, fără a avea efecte secundare. Pentru valorificarea proprietăţilor cu care a fost înzestrată se va prepara un ceai din două linguriţe din frunzele plantei la o cană cu apă. Acesta se consumă de câte trei sau patru ori pe zi.”