Planta minune găsită peste tot în România! Vindecă multe boli şi este folosită de mii de ani

658x0_5coada_soarece

Există o plantă din România care se găseşte peste tot şi care, potrivit specialiştilor, are o serie de proprietăţi incredibile atunci când vine vorba de sănătate. Aceasta este folosită din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea rănilor şi a bolilor infecţioase în general.

Coada şoricelului, planta minune cu multiple prorietăţi

Coada şoricelului este considerată una dintre cele mai răspândite plante medicinale din România. Aceasta poate fi găsită pe pajişti, prin fâneţe, cât şi pe marginile râurilor şi a pâraielor. Puţini ştiu însă că este folosită de peste două mii de ani în anumite afecţiuni medicale.

Conform specialiști în domeniul medicinei naturiste, coada şoricelului poate fi consumată sub opt forme diferite, de la pulbere, infuzie combinată, suc, tinctură, cataplasmă, alifie, ulei sau spălături vaginale cu ceai, scrie realitatea.net.

Ceaiul, bun pentru afecţiuni digestive

Acest ceai poate fi folosit pentru afecţiunile digestive şi biliare. Contra indigestiei şi dispepsiei, se administrează 100 ml de infuzie combinată, cu 10 minute înainte de fiecare masă.

De asemenea, pentru crampe abdominale cauzate de menstruație sau de obiceiul de a avea o alimentație inadecvată, este benefic ceaiul de coada șoricelului. Un regim cu ceai are efect diuretic, fiind benefic şi celor care suferă de gută.

Sub formă de tinctură, administrarea vreme de trei – șase luni ajută la scăderea semnificativă a colesterolului rău (LDL) şi a colesterolului total. De asemenea, reduce valorile trigliceridelor, după doar două luni de tratament.

Aplicat pe rănile care se vindecă greu, unguentul are efecte cicatrizante aproape miraculoase.

Coada șoricelului are o influenţă pozitivă asupra măduvei osoase şi stimulează hematopeoza (formarea sângelui). Planta ajută în afecţiunile măduvei osoase. Este și un mijloc hemostatic bun în oprirea hemoragiilor pulmonare şi ajuta la tratarea, împreună cu rădăcina de obligeană, a cancerului pulmonar.

Revista Presei