Planta minune pentru femei! Are grijă de corpul tău mai mult decât crezi. Ce beneficii îți oferă

de: Ana Toma
06 iul. 2020
Planta minune pentru femei! Are grijă de corpul tău mai mult decât crezi. Ce beneficii îți oferă

Majoritatea plantelor sunt cunoscute pentru nenumăratele beneficii pe care le oferă, însă e greu de știut care ne face bine cu adevărat și cum se folosește corect. Această plantă, deși este periculoasă atunci când este culeasă, are nenumărate beneficii pentru femei.

Pentru multe persoane, urzica este o mare problemă în momentul în care înțeapă cu frunzele ei, însă puțini știu care sunt beneficiile ascunse ale acestei plante și cum îți poate ajuta corpul.

Secretul stă în rădăcina urzicilor și frunzele acestora. Rădăcinile pot fi luate ca tablete, ceai, tinctură, extract, capsule sau pilule, iar frunzele sunt adesea folosite pentru ceaiuri, acestea acaparând multe dintre beneficiile esențiale pentru sănătate.

Femeile sunt cele care au cea mai mare nevoie de această plantă, mai ales în perioada dificilă a lunii. Iată doar câteva din beneficiile pe care acestă plantă minune și le oferă.

Este un detoxifiant

Substanțele nutritive care se găsesc în urzică pot fi un detoxifiant ideal pentru organismul tău. La fel ca în cazul unui diuretic, toxinele neutralizate din organism sunt apoi eliminate rapid.

Este îmbunătățită eficiența absorbției nutrienților intestinului și este asigurată buna funcționare a proceselor digestive, fiind prevenită astfel acumularea de toxine periculoase.

De asemenea, este stimulat sistemul limfatic, corpul fiind ajutat să scape de toxinele în exces din rinichi.

Ajută în timpul sarcinii

Puține femei stiu, însă ceaiul de urzici este adesea recomandat celor care se află într-un travaliu extrem de dureros. De asemenea, planta minune poate ajuta la reducerea sângerărilor excesive, deoarece poate acționa ca un coagulant.

Mai mult, în momentul în care alăptați, urizca contribuie la stimularea producției de lapte și ușurează lactația. Un studiu realizat la Centre for Environmental Health Department of Biology, University of Victoria, Canada, a enumerat urzicile printre tratamentele din plante din timpul sarcinii și nașterii.

O armă perfectă pentru femei

Un alt lucru neștiut despre urzici este că acestea au un număr de componente active care stimulează sănătatea femeilor.

Astfel, în cazul simptomelor premenstruale dureroase, urzicile pot oferi o ameliorare a crampelor și balonării, precum și o scădere a fluxului sanguin în timpul menstruației, datorită capacităților sale astringente. În cazul femeilor care au ajuns la menopauză, urzicile pot ușura tranziția, astfel încât schimbarea hormonală să nu fie la fel de dramatică pentru organism.