Planta perfectă pentru apartament. Curăță aerul și ne avertizează dacă acesta devine prea toxic

21 iun. 2020
Planta perfectă pentru apartament. Curăță aerul și ne avertizează dacă acesta devine prea toxic

Materialele de construcții, substanțele chimice din vopseluri și din odorizante de cameră, mochetele și soluțiile de igienizare, toate acestea conțin toxine periculoase pentru corpul uman.

Tocmai de aceea, este bine să ținem în casă plante care ajută la eliminarea toxicității și la reglarea umidității aerului. Printre cele mai eficiente plante de apartament se numără planta de aloe.

„Aloe este o plantă recomandată pentru creşterea nivelului de oxigen din locuinţă. Se spune că un ghiveci de aloe este echivalent cu 9 filtre biologice de aer. Planta suculentă este o adevărată campioană a purificării aerului din încăpere prin eliminarea formaldehidei, o substanţă cancerigenă care se găseşte în adezivul şi materialele din care sunt fabricate mochetele şi canapelele, şi în mobilierul din semifabricate din lemn.

În plus, aloe elimină şi benzenul din atmosferă, o substanţă folosită în compoziţia vopselurilor şi a decoloranţilor. Absoarbe dioxidul de carbon şi eliberează în aer oxigen, eliminând chimicale periculoase din mediul interior, care pot cauza probleme respiratorii şi neurologice, precum şi mai multe tipuri de cancer. Foarte interesant este şi faptul că aloe este un „aparat” de măsurare a poluării din aer – când toxinele ajung în exces, planta începe să aibă pete maro,” remarcă topremediinturiste.ro.