Planul PSD șochează! Pe cine vor să numească premier dacă pică Guvernul Orban în urma moțiunii pe care o vor depune

congres psd dancila

Premierul Ludovic Orban a anunțat de mai multe ori că nu dorește să demisioneze din funcție, dar că susține alegerile anticipate. Dacă ar renunța el la funcție, ar însemna că trebuie să-și facă bagajele cu totul de la Palatul Victoria. În schimb dacă executivul ar pica în urma moțiunii, el poate rămâne premier interimar.

Așa că a determinat PSD să depună moțiune de cenzură, asumându-și alegerea primarilor în două tururi. Social democrații s-au văzut nevoiți să acționeze conform planului PNL, deși în fapt nici eu nu-și doresc ca guvernul Orban să pice. Așa că președintele interimar, Marcel Ciolacu a transmis că vor depune moțiune de cenzură. Surpriza, însă abia acum vine.

Cine este premierul PSD

Dacă Guvernul Orban va pica, PSD nu va veni cu nicio variantă de premier, a spus Ciolacu, în direct la România TV. Deci premier va rămâne tot Ludovic Orban, iar dacă acesta nu ar mai dori funcția PSD nu ar avea nicio alternativă în acest moment.  Și în PSD se duc lupte crâncene pentru putere și în momentul de față niciun lider nu a reușit să se impună. Există o tabără în jurul lui Marcel Ciolacu și alta în jurul Gabrielei Firea, care l-ar împinge pe Sorin Grindeanu în față. Și Paul Stănescu are un cuvânt greu de spus, iar acesta nu are o direcție clară în prezent, însă surse ar dezvălui pentru Capital că baronul de la Olt s-ar visa premier.

În mod cert, PSD nu-și dorește acum alegeri anticipate pentru că încă nu sunt bine organizați, după haosul de la prezidențiale. Social democrații sunt avantajați de rămânerea în opoziție, pentru a lăsa guvernul Orban să gestioneze situații delicate cu bugetul, iar apoi să spună că PSD ar fi adus lapte și miere, iar PNL a creat sărăcie. Mesajul clasic, care a prins de fiecare dată. Deci PSD nu dorește să revină la cârma țării în acest moment în care se duc lupte aprige pentru putere în interiorul partidului.

Revista Presei