Planurile celor de la BMW pentru următorul M2 sunt fantastice

14 mart. 2020
Planurile celor de la BMW pentru următorul M2 sunt fantastice

Coupe-ul de performanță de la BMW nu ne va părăsi, în ciuda vânzărilor mai scăzute înregistrate de coupe-uri la nivel global. De ani de zile, cei de la BMW au lucrat la perfectarea coupe-ului compact cu tracțiune spate, ultima sa întruchipare fiind Seria 2. Entuziaștii mașinilor de performanță înalta, pentru circuit, aleg modelul M2.

Niciunul dintre modelele amintite anterior nu va fi eliminat din oferta BMW. De fapt, o reproiectare completă pentru Seria 2 este foarte aproape de a fi dezvăluită. Însă, nu faceți confuzie cu Seria 2 Grand Coupe ce are tracțiune față; următoarele generații de Seria 2 si M2 vor avea în continuare tracțiune spate.

Cei de la Autocar au aflat că noul M2 va avea parte de un motor mai puternic. Oare care va fi acela? O versiune puțin mai slabă a celui mai nou motor în 6 cilindri de la BMW, ce se va regăsi și pe viitoarele generații de M3 și M4.

Actual, acest motor se regăsește pe X3 M si X4 M. Motorul S58 de 3 litri, in 6 cilindri, cu două turbosuflante, va înlocui motorul similar S55 ce se găsește pe M2.

Conform informațiilor pe care le avem, acest motor va păstra aceleași caracteristici impresionante, precum turația maximă (redline) de 7200 RPM. Încă nu se cunoaște numărul exact de cai putere dezvoltat de acest motor, însă probabil va fi mai mare de 402 CP, ce sunt dezvoltați de motorul de pe M2 Competition.

Discutăm despre cel puțin 420 CP, pentru a întrece modelul Mercedes-AMG A45 S, ce dezvolta 416 CP. Cuplul ar trebui să fie de 550 Nm. Performanța per total ar trebui să fie îmbunătățită, iar viteză maximă ar trebui să fie in jur de 280 km/h.

Planul, cel puțin la ora actuală, este ca noul M2 să nu primească un sistem mild-hybrid la lansare, însă platforma CLAR poate accepta un astfel de sistem fără probleme. De fapt, această platforma a fost proiectată pentru a accepta o arhitectură electrică pe 48 de volți, ceea ce înseamnă că cei de la BMW vor folosi acest avantaj la un moment dat, având în vedere ciclul de viață de 7 ani pe care nouă mașină îl va avea.

De asemenea, la fel că modelul actual, noul M2 va avea parte de o transmisie manuală în 6 trepte, și de un diferențial electronic Active M. O transmisie automată cu convertizor de cuplu în 8 trepte va fi opțională, înlocuind actuala transmisie automată cu dublu ambreiaj. Altă veste ce îi va încânta pe puriști este că BMW a decis ca M2 să aibă parte numai de tracțiune spate.

Noile M3 și M4, de exemplu, vor avea parte și de tracțiunea integrală și de cea spate, cea din urmă fiind pusă la dispoziție pentru șoferii mai serioși.

Din punct de vedere al stilizării, noul M2 va împărți anumite elemente de design frontal cu Seria 2 Gran Coupe. Și fiți atenți la asta: cei de la BMW iau în considerare introducerea unei versiuni în 4 uși a noului M2 (M2 Gran Coupe?), în ciuda informațiilor inițiale ce infirmau această idee. De ce? Pentru a concura cu Mercedes-AMG CLA 45. Încă nu a fost confirmată o dată oficială de lansare, însă ne așteptăm că vânzările să înceapă în 2022.