Polestar începe producția noului lor vehicul electric, mulțumită măsurilor luate de chinezi împotriva epidemiei de coronavirus

polestar 2

Polestar, divizia de mașini electrice a celor de la Volvo, a afirmat luni că producția modelului Polestar 2 va începe în această săptămâna, în ciuda epidemiei de coronavirus. Compania a raportat că măsurile luate pentru a menține starea de sănătate a lucrătorilor – precum luarea temperaturii acestora și utilizarea măștilor – au rezultat în 0 cazuri de Covid-19 raportate de echipele chineze ale producătorului auto.

Europa și Statele Unite sunt cele mai afectate de această epidemie din punct de vedere al producției. Unele fabrici au fost închise pentru a preveni răspândirea virusului.

Însă, conform celor de la New York Times, China începe să își revină. Iată cum au abordat problema epidemiei:

„Voluntarii împreună cu Partidul Comunist au pornit una dintre cele mai mari campanii de control social din istorie. Obiectivul: izolarea a sute de milioane de cetățeni, fiind permisă intrarea în contact numai cu cele mai apropiate rude.”

„Națiunea se lupta cu epidemia de coronavirus într-un mod eroic, de parcă ar fi vorba despre o cruciadă, ceva nemaiîntâlnit în China de zeci de ani, statul punând accentul pe metodele de prevenire într-un mod categoric.”

Compania mamă a celor de la Volvo, Geely, va construi modelul Polestar 2 la fabrica din Luqiao, ce este amplasată în provincia Zhejiang, din estul Chinei. Pentru a combate epidemia din provicia Zhejiang, ce are o populație de aproape 60 de milioane de locuitori, China a apelat la ajutorul a 330.000 de „lucrători de rețea”.

Republica Populară Chineză folosește un sistem social de tip rețea pentru a păstra securitatea publică și ordinea socială.

Rezultatul acestei inițiative pentru cei de la Polestar este faptul că își pot relua producția de vehicule electrice. Acestea sunt afirmațiile din luna decembrie a lui Thomas Ingenlath, directorul executiv al celor de la Polestar:

– “Prototipurile modelului Polestar 2 se află în faza finală, astfel suntem aproape de producția de serie.”
– „Mașinile vor intra în posesia clienților în prima jumătate a anului 2020, conform planului. Vom continua să ne respectăm promisiunile.”

Datorită controalelor stricte pentru menținerea sănătății angajaților, promisiunea rămâne valabilă. Polestar 2 va oferi o autonomie de rulare estimată la 440 km, prin intermediul unei baterii de 78 kWh. Încărcarea rapidă de tip DC se petrece la 150 kW.

Varianta de lansare Launch Edition a modelului Polestar 2 va avea un preț de 59.900 de euro. După aceea, prețul modelului va scădea la aproximativ 42000 de euro.

Până la finalul acestui an, vor exista între 50 și 60 de puncte de vânzare pentru Polestar la nivel mondial: 20 în China, 25 în Europa, și 15 în America de Nord. Primul punct Polestar Space din America de Nord va fi deschis la Montreal.

Revista Presei