Poliția germană a împușcat mortal un bărbat ce a încercat să îi atace cu cuțitul

Polizei Gelsenkirchen

Poliția germană a împușcat mortal un bărbat ce a încercat să îi atace cu cuțitul în orașul Gelsenkirchen din vestul Germaniei. Poliția susține că percheziția din apartamentul atacatorului nu a indicat vreun motiv de natură teroristă.

Se crede că cetățeanul turc în vârstă de 37 de ani era bolnav psihic.

Acesta a lovit mașina poliției cu un baston și a încercat să atace doi ofițeri ce stăteau lângă automobil, conform poliției.

Acesta purta de asemenea un cuțit, și a fost împușcat de 4 ori după ce a refuzat să asculte avertismentul primit de la ofițeri, conform poliției.

Polițiștii examinează date electronice pe care le-au capturat în urma percheziționării apartamentului atacatorului, și verifică rapoarte cum că atacatorul ar fi strigat „Allahu Akbar” (Dumezeu e măreț) în timpul atacului.

Poliția susține că bărbatul are în istoric acte de violență. Acesta trăia în Germania din anul 2002.

„Lucrăm plecând de la premisa că acesta a fost un act singular al unui om bolnav mintal”, afirmă ministrul de interne de la Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul.

Germania și-a reanalizat nivelul de amenințare adus de atacurile teroriste vinerea trecută, aducând în discuție posibile atacuri în urma omorârii generalului iranian Qasem Soleimani de către SUA, conform Deutsche Welle.

Incidentul a survenit la câteva ore după ce poliția din Metz, din estul Franței, a împușcat și rănit un bărbat ce se năpustise asupra lor.

Procurorul local a susținut că atacatorul se afla pe lista persoanelor monitorizate pentru posibile legături cu grupurile militante.

Citește și:

Revista Presei