Politicienii implicați în cazul Caracal. Nume grele. Alexandru Cumpănașu a rupt tăcerea

16 aug. 2019
Politicienii implicați în cazul Caracal. Nume grele. Alexandru Cumpănașu a rupt tăcerea

Alexandru Cumpănașu continuă presiunile în cazul Caracal și este prezent zilnic pe toate posturile de televiziune. Acesta lansează permanent noi acuzații și face dezvăluiri care par mai degrabă avertismente la adresa unor oameni importanți, pe care a evitat să-i numească direct.

„Cei vizați sunt oameni importanți din Justiție și politică. Din informațiile pe care le-am depus eu la Parchet. Din cele 60 de pagini, eu spun ce am adunat ca informații, eu nu acuz: sunt politicieni, care nu erau politicieni în momentul în care s-au împrietenit cu Dincă au ajuns în funcții mari. Unii au ajuns și în alte instituții importante ale statului”, a spus unchiul Alexandrei la Antena 3.

Cumpănașu a menționat și că ar fi grade de rudenie între Gheorghe Dincă și acești oameni pe care îi acuză că ar fi fost indirect complici. Printre politicienii grei din zonă, la care el ar putea face referire acesta se numără Florin Iordache, fost ministru al Justiției, Paul Stănescu, fost ministru al Dezvoltării și lider al PSD Olt, fratele lui, Alexandru Stănescu, și el deputat, dar și cei doi Ciocan, Dan și Cornel, care controlează zona Caracal.

Cine sunt frații Ciocan

Dan Ciocan este  președinte al PSD Caracal și vechi deputat PSD, mai exact încă din 2012. El este originar din localitatea Rotunda de lângă Caracal și în perioada ceaușistă a fost milițian, chiar șef de post la Izbiceni.

Conform CV-ului de pe pagina de internet a Camerei Deputaților, Ciocan și-a luat bacalaureatul la Grupul școlar de arte și meserii din Craiova în 2010, deși este născut în 1960, deci la 50 de ani. Imediat, a urmat și cursurile Facultății de Agronomie din Craiova și, în 2016, a devenit inginer agronom, menționează G4media.

Fratele lui, Cornel, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în anul 2015 pentru o evaziune fiscală de aproape 6 milioane de lei, ca urmare a unui dosar DNA.