Poți lua coronavirus de pe fructe și legume? Autoritățile au spus totul

România se află în stare de urgență de la începutul acestei săptămâni. Coronavirusul face victime pe tot mapamondul, iar în România numărul infecțiilor se apropie de 300.

Fructele și legumele, purtătoare de COVID-19?

Zvonurile și panica se pot răspândi foarte repede într-o situație de urgență. Tocmai de aceea autoritățile au venit cu explicații complete. COVID-19 poate rezista pe diferite suprafețe, dar nu există nicio dovadă că acesta s-ar putea transmite prin intermediul fructelor și legumelor neabalate.

Ministerului Sănătății și Observatorul Român de Sănătate au venit cu explicații clare. Totuși, sfatul lor este să spălați bine fructele și legumele.

Observatorul Român de Sănătate, Ministerul Sănătății, Grupul de Comunicare Strategică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență derulează o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus.

Observatorul Român de Sănătate vrea să contribuie la îmbunătățirea sistemului de sănătate din România prin desfăşurarea de studii de cercetare privind performanța politicilor si a serviciilor de sănătate.

„Dacă aveți întrebări sau ați identificat informații despre care nu sunteți siguri că sunt adevărate, spuneți-ne prin formularul de pe această pagină https://health-observatory.ro/coronavirus/ . Ne ocupăm strict de informație medicală și dăm răspunsuri strict bazate pe ultimele dovezi științifice„, este mesajul lui Vlad Mixich, președintele Observatorului Român de Sănătate.

„Facem asta de ceva zile (și nu e chiar ușor) de când am început să lucrăm pro-bono împreună cu Ministerul Sănătății și Grupul de Comunicare Strategică la o campanie anti-dezinformare legată de coronavirus. Când spun noi, mă refer la Observatorul Român de Sănătate (alături de colegii mei Stefan Voinea, Dr Cristi Radu, Dr Marius Ungureanu, Dr Adrian Gheorghe) și la sprijinul excelent oferit de Asociația Universităților de Medicină și Farmacie din România prin medicii și specialiștii lor”, spune Vlad Mixich.

Loading...

Revista Presei