Prăjitura anului 2020 îți lasă gura apă! O puteți pregăti și acasă. Care este rețeta cea mai simplă

prajitura

Gusturile nu se discută, însă această prăjitură delicioasă pare a fi vedeta anului 2020. Nu este simplu de preparat, însă cu puțină îndemânare iese un preparat delicios de care nu o să vă mai săturați. Pentru prăjitura Snikers aveți nevoie de multe ingrediente și de răbdare pentru a ieși ceea ce trebuie.

Ingrediente pentru blat
Blat cu nucă
6 buc albușuri
250 gr nucă măcinată
2 linguri făină
1 lingură cacao
200 gr zahăr
un praf de sare
5 gr praf de copt

Ingrediente crema ciocolată albă
200 gr ciocolată albă
50 ml smântână pentru frișcă

Ingrediente crema caramel
225 gr zahăr
175 gr unt
6 buc gălbenușuri
40 gr zahăr
200 grame alune prăjite și nesărate
30 ml smântână pentru frișcă
Glazura
200 gr ciocolată neagră
20gr unt
50 ml smântână pt frișcă

Cum se prepară  blatul cu nucă

Cei de la luckycake.ro explică totul foarte bine și în detaliu. Iată rețeta lor.

Batem albușul ușor , punem sarea, adăugăm zahărul în 3 etape, mixând după fiecare adăugare 2-3 minute.
La final trebuie să avem o bezea fermă și lucioasă. Nuca o prăjim ușor, apoi o măcinăm, adăugăm făină, cacao, praful de copt și amestecăm. Turnăm totul peste bezea. Cu o spatulă amestecăm ușor de jos in sus până se amestecă toată nuca.

Lasă blatul să se răcească. Între timp topim ciocolată albă cu smântână pe baie de aburi. Rupem ciocolată bucăți, o punem într-un vas de sticlă peste o oală cu puțînă apă , pe care o aducem până aproape de punctul de fierbere.
Vasul de sticlă nu trebuie să atingă apă.

Amestecăm cu o spatulă până se topește . Apoi o întindem peste blatul răcit. Facem caramelul.Într-o tavă de 25/35 cm punem hârtie de copt, apoi turnam amestecul. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25 minute, este rețeta prezentată de

Cum se prepară crema caramel cu alune

Alunele le mărunțim ușor. Batem gălbenușurile cu cele 40 gr zahăr până se deschid la culoare, adăugăm smântână pt frișcă.
Punem zahărul la caramelizat. Suntem cu ochii pe el, să nu se ardă. Trebuie doar să capete o culoare arămie, apoi adăugăm untul. Atenție , dacă punem prea mult unt deodată se taie.

La final dăm tigaia la o parte, adăugăm gălbenușurile și amestecăm mereu cu o lingură de lemn. Punem crema din nou pe foc , încă 2- 3 minute, apoi adăugăm alunele. Oprim focul și lăsăm crema să se răcească ușor.

Turnăm crema peste stratul de ciocolată, această ar trebui să fie destul de fermă încât să nu curgă de pe blat.
Pregătim glazură de ciocolată. pentru asta aveți nevoie de 200 gr ciocolată neagră, însă puteți folosi jumătate neagră, jumătate cu lapte.

Punem ingredientele într-un bol și o topim pe baie de aburi. Luăm vasul cu ciocolată de pe aburi , amestecăm de 2-3 ori apoi cu o spatulă o nivelăm frumos peste prăjitură. la final, prăjitura se bagă la frigider, pentru minim patru ore

Revista Presei