Pregătiți-vă pentru ce e mai rău! Gestul extrem pe care îl fac bogații planetei

20 nov. 2019
Pregătiți-vă pentru ce e mai rău! Gestul extrem pe care îl fac bogații planetei
Bani euro

Vine marea criză. Primii care simt asta sunt bogații planetei, care recurg la gesturi extreme pentru a-și salva averile. Dezvăluiri șocante ies la iveală. 

Bogaţii încep să stocheze metale preţioase, bani gheaţă şi criptomonede în seifuri, fie de teama unei recesiuni globale fie pentru a evita dobânzile negative la depozitele bancare, conform unui articol publicat de Bloomberg.

Un exemplu este o clădire din cartierul Mayfair care la prima vedere seamănă cu un club privat dar care la subsol adăposteşte una din cele mai sigure locaţii din Londra.

Construit de firma IBV International Vaults, fortăreaţa de oţel este programată să fie deschisă luna viitoare şi îşi va oferi serviciile miliardarilor care caută un loc pentru a-şi depozita averile.

„Primim telefoane în fiecare săptămână cu privire la o cameră disponibilă pentru 3,2 milioane dolari pe an”, a spus Sean Hoey, director la IBV London, referindu-se la un seif de mărimea unui apartament.

Se așteaptă la ce e mai rău

Un sondaj al UBS Global Wealth Management arată că bogații lumii au început să stocheze cash în aşteptarea unei scăderi semnificative a pieţelor bursiere până la finele anului următor.

„Vedem o cerere extraordinară pentru casete de valori încă de când am început să le oferim în 2015 dar cererea a crescut accelerat începând din vară. Mulţi oameni spun că se pregătesc de circumstanţe economice dificile”, a declarat Ludwig Karl, purtător de cuvânt la firma elveţiană Swiss Gold Safe Ltd.