Pregătiți-vă pentru ce e mai rău! În curând, totul va scăpa de sub control. Ce se va întâmpla cu virusul ucigaș

Numărul de oameni infectați cu virusul care a pus omenirea pe jar crește de la o zi la alta. Un salavnt de la Harvard spune că trebuie să ne pregătim pentru o explozie a epidemiei de coronavirus

Marc Lipsitch, profesor de epidemiologie la Harvard și șeful Centrului pentru dinamica bolilor transmisibile consideră că este doar o chestiune de timp înainte ca virusul să se răspândească pe scară largă la nivel internațional, ceea ce înseamnă că națiunile de până acum doar ușor lovite ar trebui să se pregătească pentru eventuala sa explozie.

La rândul său, Bill Gates avertizează că, în cazul în care noul coronavirus se răspândeşte în Africa, situaţia ar putea fi ”mai dramatică” decât în China, unde oraşe întregi au fost izolate pentru controlul răspândirii virusului.

Dacă boala se răspândeşte în Africa, va fi „mai dramatic decât în China”, a spus Bill Gates.

„Şi nu încerc să minimizez ceea ce se întâmplă în China”, a mai precizat fondatorul Microsoft.  Coronavirusul ar putea pune lumea într-o „situaţie posibil foarte rea”, a mai spus Bill Gates.

„Sunt multe lucruri pe care nu le cunoaştem despre epidemia actuală, dar şi multe pe care le ştim, care demonstrează că ar putea fi – în special pe măsură ce se răspândeşte în zone precum Africa Subsahariană şi Asia de Sud – foarte dramatic”, a explicat miliardarul.

Citește și:

Revista Presei