Toggle Menu
  1. Home/
  2. Politică/

În premieră! PSD va depune în Parlament un proiect pentru cuplurile de homosexuali! Ce prevede acesta

  1. Home/
  2. Politică/

Partidul Social Democrat dorește să depună în Parlament un proiect de lege, despre care s-a discutat foarte mult până acum, dar care nu și-a găsit finalitate. Ar fi o premieră pentru România. Așadar după Paști, este posibil să putem citi un documente care prevede drepturi, obligații și interdicții pentru persoanele care trăiesc în concubinaj, indiferent de sexul partenerilor. În paralel, pe masa Guvernului a ajuns un proiect de lege elaborat de autoritatea de stat în domeniul discriminarii.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că în conducerea centrală a partidului din 26 martie s-a decis ca social-democrații să elaboreze un proiect de lege privind „parteneriatul civil”, definit drept un contract încheiat între doi parteneri, de sex opus sau de sex diferit, care nu vor sau nu pot să se căsătorească, potrivit Evenimentul Zilei.

Surse din coaliția de guvernare au declarat ieri, pentru EVZ, că proiectul a fost finalizat și așteaptă să fie citit și agreat de liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. În linii mari, textul elaborat de PSD, spun sursele citate, este apropiat de un proiect de lege trimis Guvernului de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Proiectul CNCD a fost elaborat în urma discuțiilor cu ONGurile care militează pentru acordarea unor drepturi sporite comunităţii LGBT (termenul folosit pentru homosexuali, lesbiene, bisexuali și transexuali, n.red.). O diferență între proiectul CNCD-ului și proiectul PSD-ului este că în loc de „familie”, în proiectul social-democrat se vorbește în termeni de „cuplu”, au relatat pentru PSD surse din coaliție.

Vezi și Reputat medic american a vindecat bolnavi în fază terminală fără medicamente! Experimentul de care vorbește o lume întreagă

Proiectul social-democrat coincide cu proiectul trimis Guvernului de CNCD, potrivit căruia „partenerii civili de același sex nu au dreptul la adopție”, au mai spus EVZ sursele citate. Decizia politică a PSD-ALDE vine în contextul în care, pe de-o parte, în Europa se amplifică tendinţa recunoașterii parteneriatelor civile și a căsătoriilor între persoane de același sex , iar pe de altă parte, Parlamentul de la București urmează să stabilească dacă îi cheamă pe români la un referendum pentru schimbarea definiției familiei în Constituție, astfel încât familia să se întemeieze pe căsătoria între „un bărbat și o femeie” şi nu între „soţi”, aşa cum spune acum legea fundamentală.

 

Proiectul trimis Guvernului de CNCD, intitulat „Lege privind uniunea consensuală”, descrie cum are loc și ce se întâmplă după „asocierea dintre două persoane de sex diferit sau de acelaşi sex în scopul organizării vieţii lor comune ca viaţă de familie”. Uniunea consensuală se încheie de către ofiţerul de stare civilă, în prezența a doi martori, la sediul primăriei, starea civilă a persoanei se schimbă în „persoană în uniune consensuală” și fiecare partener îşi păstrează numele de dinainte de încheierea uniunii consensuale. În cazul spitalizării sau decesului unuia din parteneri, celălalt partener este considerat aparţinător şi membru de familie. În materia moştenirii legale a partenerului defunct, dar și a pensiei de urmaș, „partenerul supravieţuitor este asimilat soţului supravieţuitor, având aceleaşi drepturi cu acesta”, mai spune proiectul.

Valentin Păun/ Sursa foto: facebook