Premierul Orban vrea să-și schimbe mașina în plină pandemie! Între ce două mărci oscilează

11 mai 2020
Premierul Orban vrea să-și schimbe mașina în plină pandemie! Între ce două mărci oscilează

Premierul Ludovic Orban încearcă să liniștească apele în întreaga țară, iar vizitele pe care acesta le realizează la diferite obiective sunt strategice. Președintele PNL vrea să arate că susține industria auto din România, care a fost puternic lovită de pandemie.

După o perioadă de șomaj tehnic, angajații uzinelor Ford de la Craiova și Dacia de la Mioveni au revenit la lucru, după ce au primit doar 78% din salariu, respectiv 85%.

Pentru a-și arăta sprijinul pentru cei doi giganți auto, premierul Orban le-a recomandat românilor să-și achiziționeze mașini produse în România, adică Ford sau Dacia.

„Recomand românilor să cumpere maşini fabricate în România. Mai mult decât atât, consider că epidemia nu trebuie să creeze motive ca să nu-ţi cumperi maşini, ci dimpotrivă, chiar şi în condiţiile epidemiei, mai degrabă trebuie să-ţi cumperi maşini. Le recomand să-şi cumpere maşini pentru că în maşina ta eşti în siguranţă din punct de vedere epidemiologic”, a declarat Orban la Craiova.

Între ce modele oscilează premierul Orban

Orban a mai spus și că vrea să-și înlocuiască mașina personală, care este “cam veche”, cu o mașină nouă produsă în România. Așadar opțiunile ar fi modelele Dacia Logan, Dacia Sandero și Dacia Duster, produse la Mioveni, sau Ford EcoSport și Ford Puma care sunt produse Craiova.

“La mine în familie, părerile sunt împărțite. Un membru al familiei preferă o mașină Ford, celălalt preferă Duster-ul. Eu prefer să nu spun ce preferințe am”, a spus Orban în vizita sa recentă de la Mioveni.

Industria auto aduce 10% din produsul intern brut și reprezintă 14% din exporturile românești.